Atlétika
Nagy Marcell

Gera-show a Népligetben (GALÉRIA)

Publikálva: 2015.11.11 Frissítve: 2015.11.11 Kézilabda

A női kézilabda Magyar Kupa 3. fordulójában a Szent István SE otthonába látogatott az MTK Budapest.

Szent István SE – MTK Budapest 29-38 (12-18)
Népligeti Építők Csarnok, 100 néző
Vezette: Murvai-Buzogány László, Szilvási Gábor

Szent István SE: Szélig, Mátéfi – Pánczél (3/3), Doszpod, Tobak (2), Uresch (3), Bücs (6), Kovács K. (2), Ujvári, Szerző (6), Reith (7/2), Orbán
Vezetőedző: Nádori Attila

MTK Budapest: Ignácz-Pethő, Putz – Bacikova (3), Tóth M. (3), Balog B. (3), Török P. (3), Horváth D. (1), Kovács G. (5), Blaubacher (5), Gera (9), Dakos (3), Hosszu (1), Faluvégi (2)
Vezetőedző: Golovin Vlagyimir

Hétméteresek: 6/5, ill. 0
Kiállítások: 2, ill. 10 perc
A mérkőzés alakulása: 5. perc: 2-2, 11. perc: 6-6, 20. perc: 9-11, 26. perc: 11-13, 36. perc: 14-22, 44. perc: 18-27, 55. perc: 24-36

Bár a hazaiak helyenként jól játszottak, és nem feltétlenül látszott az osztálykülönbség, a kék-fehérek győzelmének jogosságához mégsem férhetett kérdés.

A NB II Keleti csoportjának ötödik helyén álló Szent István SE már az első perctől nekiesett ellenfelének, a papírformát meghazudtolóan mentek előre a házigazdák. A vendégek azonban – bár Golovin Vlagyimir több fiatalnak is bizalmat szavazott a kezdőcsapatban – nem jöttek zavarba, többek közt Gera Szimonetta remek formájának köszönhetően tartották a lépést az ellenféllel. Nagyjából negyedóra játék után vette át a vezetést a kék-fehér csapat, és a félidő végére sikerült is leszakítani a SZISÉ-t. Így hatgólos vendégelőnnyel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második játékrész sem hozott nagy változást a játék képét illetően: a vendégek támadójátéka továbbra is lehengerlő volt, a fiatalok meghálálták a mester bizalmát. A Szent István SE azonban nem adta fel a meccset, ment előre becsülettel, és bizony a kék-fehérek nem nagyon találták ellenszerét a hazai rohamoknak. A lényeg, hogy ezzel együtt sem forgott veszélyben az MTK Budapest továbbjutása, magabiztos játékkal lépett a következő körbe a vendégcsapat. Egyedül Horváth Dóra térdsérülése árnyékolja be Golovin Vlagyimirék örömét, a fiatal átlövő a második félidő derekán maradt lent, szerencsétlen mozdulatot követően.
Most másfél hét szünet vár a lányokra, akik jövő vasárnap a hatodik helyezett Ipress Center-Vácot fogadják az Elektromos Sportcsarnokban. 

Golovin Vlagyimir: – Sajnos sok gólt kaptunk, ez elsősorban a két osztály közötti sebesség- és stílusbeli különbségnek tudható be. Ma elsősorban azok játszottak, akik amúgy kevesebb lehetőséget kapnak. Gera Szimonetta különösen jól teljesített, működtek az átlövései, és nagyon szépen védekezett is. A mai meccs a Vác elleni találkozóra való felkészülés jegyében zajlott.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!