Atlétika
Nagy Marcell

Fontos verseny előtt

Publikálva: 2020.08.07 Frissítve: 2020.08.07 Atlétika

Hétvégén újra az atlétikára figyelünk, hiszen – számunkra hazai pályán – a Lantos Mihály Sportközpontban rendezik az egyik legjelentősebb magyar viadalt, a 125. országos bajnokságot.

A kétnapos versenyen számos atlétánk bizonyíthat: az első felvonásban férfi rúdugróink lesznek főszerepben, közülük is Nagy Marcell lehet esélyes a végső győzelemre. Marci fedett pályán 5.20 méterrel megnyerte az országos bajnokságot, ám idén, szabadtéren még nem sikerült elérnie ezt a magasságot.

Rúd- után hármasugrás következik, ahol Szabó Beatrixnak szoríthatunk, majd gerelyhajításban Moravcsik Angélának szurkolhatjuk ki az aranyérmet. Magasugrásban az idén 1.85-ös egyéni csúcsot ugró Renner Luca mellett Krizsán Xénia áll rajthoz, utóbbi később súlylökésben is versenyez.

Múlt héten a női rúdugrást Szabó Diana nyerte a Budapest Openen. Vajon ezúttal is sikerrel jár? A második napon megtudjuk, mint ahogy azt is, hogy dr. Nguyen Anasztázia megnyeri-e a távolugrást az egyre erősebb magyar mezőnyben.

A vasárnap esti programban Jankovics Dániel, Deutsch Domonkos és Zelena Zalán magasugrásban, Jancsik Tamás és Magyari Zoltán pedig gerelyhajításban indul.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!