Atlétika
Jankovics Dániel

Női kosarasaink fontos győzelme az Ajka ellen (GALÉRIA)

Publikálva: 2021.01.21 Frissítve: 2021.01.24 Kosárlabda női

Hazai pályán a második hely megőrzéséért lépett pályára az MTK-TFSE a női amatőr kosárlabda-bajnokság piros csoportjában a tabella ötödik pozíciójában tanyázó Ajka ellen. Csapatunk hullámzó játékkal, de végig vezetve nyert 65–56-ra.

Munkácsi Enikő, Burján Laura és Szeitl Vanessza pontjaival indult az Ajka elleni másodosztályú találkozó, amely után a vendégoldalról Shirian Fatime iratkozott fel a pontszerzők közé (10–6). A folytatásban csapatunk, az MTK-TFSE elkezdte növelni előnyét, míg az Ajka leginkább büntetőkből talált be. A negyedet Székely-Horváth Zsuzsanna duplája zárta (25–16).

A második játékrészt a vendégek kezdték jobban, Foltin Blanka és Szabó Bettina szerzett kosarat, emiatt jött is az időkérésünk (25–22). Az MTK-TFSE azonban továbbra sem találta a ritmust, a több mint ötperces hazai kosárcsendet végül Szeitl triplája törte meg, majd Miháczi Diána pontjainak köszönhetően ismét ellépett csapatunk (33–28).

A nagyszünet után az Ajka talált be először, két perc múlva viszont Lendér Lilla és Szabó is eredményes volt (33–32). Az MTK-s lányok összeszedték magukat, Sólyom Sára és Burján pontjaival hétre nőtt a különbség. Kalocsai Dorina és Foltin kosaraival ugyanakkor ismét csökkent a differencia, így Szeitl triplája a legjobbkor jött (42-38).

A záróetapot jól kezdtük, Szeli Dorina és Benke Sára talált be (47–38). Lendér Lilla a büntetővonalról volt eredményes, majd Benke és Szeitl tripláinak, valamint Sólyom Sára tizedik pontjának hála tizenhat pontra nőtt a különbség a két csapat között. A vendégek ugyan Székely-Horváth és Hidas Réka kosaraival közelebb zárkóztak, az MTK győzelme már nem forgott veszélyben: 65–56 lett a vége.

Különösen fontos győzelmet arattunk, hiszen a mérkőzés előtt mindössze egy győzelemnyi különbség volt a két együttes között.

MTK-TFSE–Ajka 65–56 (25–16, 8–12, 9–10, 23–18)
Szeitl Vanessza 12/12, Sólyom Sára 11/3, Munkácsi Enikő Anett 10, Benke Sára 9/9, Miháczi Diána 6, Burján Laura 5/3, Szeli Dorina 4, Karlócai Julianna 3/3, Dúl Panka 3, Király Andrea 2, Dömötör Petra

Statisztika

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!