Kézilabda
Porobic Zoé

Folytatódik a bajnokság

Publikálva: 2019.12.28 Frissítve: 2019.12.28 Kézilabda

A K&H liga egyik legerősebb csapatát, a Siófokot fogadjuk december 29-én.

A K&H női kézilabdaliga 11. fordulójában csapatunk a Siófok KC-t látja vendégül az Elektromos-csarnokban.

Tor Odvar Moen együttese tíz fordulót követően a harmadik helyen áll a tabellán, a Balaton-partiak mindössze két meccset veszítettek: a Győr, illetve az Érd tudta legyőzni őket. A vezetőedző éppen karácsony után egy nappal jelentette be, hogy a 2019–2020-as idény végén közös megegyezéssel távozik a Balaton partjáról. A norvég szakember személyes okokra hivatkozva maga kérte szerződése felbontását, helyét a szintén norvég Bent Dahl veszi át.

A mieink a nyolcadik helyről, remek formában várhatják a „tavaszt”: a világbajnoki szünet előtti utolsó három meccsünket mind megnyertük – a DVSC, az SZKKA, illetve a Kisvárda ellen.

Vasárnapi ellenfelünk legeredményesebb játékosa a 10 meccsen 51 találatot jegyző Andrea Kobetics, míg nálunk a 10/64-es mutatóval büszkélkedő Tóth Eszter a házi gólkirály.

Jó meccset szeretnénk játszani a Siófokkal – szögezte le vezetőedzőnk, Golovin Vlagyimir. – Persze tisztában vagyunk az erőviszonyokkal, de ellenfelünk több játékosát nélkülözte a világbajnokság ideje alatt. De elsősorban magunkkal foglalkozunk, szeretnénk ott folytatni, ahol a szünet előtt abbahagytuk.

A vasárnapi mérkőzésen Marton Zsófia és Szabó Eszter fújja a sípot, a hivatalos személyek György Szolanzs és Farkas Zsuzsanna lesznek.

2019. december 29. 17:00 MTK Budapest–Siófok KC (K&H liga, 11. forduló); Elektromos-csarnok



Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!