Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Folytatjuk a nemzetközi porondon

Publikálva: 2019.01.12 Frissítve: 2019.01.11 eSport

FIFA Pro Clubs csapatunk a virtuális Bajnokok Ligájának csoportkörét is sikerrel vette.

eSport szakosztályunk 11v11 játékmódjának csapata az előző idénybeli dobogós helyezésével kivívta az indulási jogot a játék nemzetközi porondjára, a Bajnokok Ligájára. Itt a portugál VPG Equipa do Futuro, a marokkói Olympique Club de Safi és az algériai Union Sportive de la Médina d'Alger volt ellenfelünk.

A kezdés nem sikerült jól, a portugálok ellen kétgólos vereséget szenvedtünk, így bőven volt motiváció a második mérkőzésre, ahol algériai ellenfelünk virtuális otthonában léptünk pályára. Az izgalmas mérkőzésen ezúttal mi arattunk kégólos győzelmet, a kapuból mezőnybe áthelyezett Ciprus, és a szélről centerposztra átálló Chris_maj találatával.

A harmadik fordulóban az akkor hatpontos marokkói Safi volt ellenfelünk, a képlet egyszerű volt, győzelemmel továbbjuthatunk a csoportból. Ennek megfelelő mentalitással lépett pályára csapatunk, és hiába játszottunk nyomás alatt, sikerült megszereznünk a három pontot, Czifra Tomi és Rácz Bandi összjátékából, utóbbi talált a kapuba. Ezzel a második helyre kerültünk a csoportban, amit a forduló másik mérkőzésének eredményétől függetlenül már biztosan magunkénak tudhattunk, így a kieséses szakaszban folytatódik számunkra a nemzetközi megmérettetés.

Érdekesség, hogy a mi csoportunk hozta a legizgalmasabb végjátékot, hiszen három csapat állt hat ponttal a végelszámolásnál. A portugálok – akik legyőztek minket az első fordulóban – jobb gólkülönbségük miatt végeztek az első helyen, de a második pozíció már nem volt ilyen egyszerű, mivel a Safi és csapatunk azonos számú lőtt góllal, és gólkülönbséggel állt hat-hat ponttal, így az egymás elleni eredmény döntött, ami számunkra kedvezett a harmadik fordulós győzelmünkkel.

Az MTK Budapest eSport szakosztály támogatója:

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!