Atlétika
Szentgyörgyi Zita

Feltörték a Pincelakatot

Publikálva: 2015.11.28 Frissítve: 2015.11.28 Röplabda

Az előzetesen vártnál kicsit talán nehezebben, de nagy küzdelemben végül felül tudta múlni ellenfelét Hollósy László csapata, és tartja negyedik helyét a tabellán.

MTK Budapest – Pincelakat RÖPKE SE 3-0 (– 15, – 22, – 22)

MTK Budapest: Ludmán, Nagy F. (liberó), Lutter, Török, Papp O., Kmezics Csere: Cicic, Hackl, Kilyénfalvi Vezetőedző: Hollósy László

Pincelakat RÖPKE SE: Kökény P., Bondor, Páli, Kökény N., Kiss G., Gulyás V. (liberó) Csere: Vezsenyi, Vígh Vezetőedző: Szappanos Máté

A negyedik helyezett MTK Budapest, az utolsó előtti Pincelakat RÖPKE SÉ-t fogadta a női röplabda NB I kilencedik fordulójában. A papírforma hazai győzelmet ígért, még úgy is, hogy a kék-fehérek két alapembere, Józsa Zsuzsanna és Szűcs Kinga sérülés miatt kihagyta a szombati meccset. 

Az első szett, nagyjából a várakozásoknak megfelelően alakult. Szinte végig vezettek a hazaiak, ám Szappanos Máté együttese, a tabellán elfoglalt helyét meghazudtolóan játszott, és nehezítette meg a hazaiak dolgát. A játszma végül 25-15-ös MTK győzelemmel zárult.

A második szett rémálomszerűen kezdődött a hazaiak számára: jobban kezdtek a kecskemétiek, már 7-2-re is vezettek amikor Hollósy László – aki láthatóan nagyon feszült volt, sárga lapot kapott reklamálásért – időt kért. Azonban bejött a szakember számítása, sikerült megtörni a vendégek lendületét. A kék-fehérek 13-13-nál érték utol ellenfelüket, és végül 25-22-re nyerték a játszmát.

A harmadik szett ott folytatódott, ahol az előző abbamaradt. Egyik csapat sem tudott a másik fölé kerekedni, mindkét oldalon rengeteg hiba volt, főleg a szervákkal álltak hadilábon az együttesek. Ennek ellenére azért voltak jó teljesítmények a csapatban, Török Kata például újfent bizonyította, hogy megállja a helyét a felnőttek között. A játszmát végül, ha nem is könnyen, de 25-22-re megnyerték a hazaiak, és így a mérkőzést is 3-0-ra.

Összességében a kecskemétiek jobban megnehezítették Hollósy Lászlóék dolgát, mint előzetesen várni lehetett, azonban így is három szettben sikerült legyőzni őket. Jövő héten még nehezebb feladat vár az MTK Budapestre, mivel a Fatum-Nyíregyháza látogat a Városmajorba. 

Hollósy László: – Gondoltuk, hogy nem lesz könnyű mérkőzés, mivel betegségek és sérülések tizedelik a csapatot. A két fiatal négyes ütőm nem okozott csalódást, a centerek is jók voltak, de mégis valahogy kicsit álmoskásan játszottunk. Lényeg a győzelem, menni kell tovább. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!