Kézilabda
Fekete Bozsana

Felnőne az NB I-hez

Publikálva: 2020.05.05 Frissítve: 2020.05.05 Kézilabda

Suba Sárával értékeltük a mögöttünk hagyott csonka szezont.

– Milyen volt az első szezon kék-fehérben?

Több lehetőséget kaptam, mint tavaly, ezért is váltottam a nyáron. Nagyon jól érzem magam az MTK-ban, remek a közösség, és remélem, hogy jövőre még többet tudok segíteni a csapatnak, mint az idén. Ez a szezon nem egészen úgy alakult, ahogy terveztem.

– Mi volt a gond?

Szerettem volna jobb, kiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtani. Voltak jobb és rosszabb meccseim egyaránt, a stabilitás hiányzott.

– Hogyan lehet kiiktatni ezeket a hullámvölgyeket?

Ez egyrészt fejben dől el, másrészt sok múlik a tapasztalaton. Minél több időt tölt a pályán az ember, annál jobban hozzászokik a ritmushoz, és ezáltal kiegyensúlyozottabb teljesítményt tud nyújtani.

– Mi volt számodra a szezon tanulsága?

A helyezkedésemen kell sokat javítani. Ezt persze sejtettem már korábban is, de idén vált teljesen egyértelművé számomra. Ezen sürgősen változtatnom kell.

– Golovin Vlagyimirt ismered már a válogatottból, de milyen volt most hosszabb távon, klubszinten együtt dolgozni vele?

Nagyon szeretek Vovával dolgozni, ismerem jól a válogatottból. Ugyanolyan pozitív személyiség itt is, mint szövetségi edzőként: segítőkész, biztatja a játékosokat, és ez mentálisan nagyon sokat segít.

– Gyorsan megtaláltad a közös hangot Jelena Abramoviccsal is?

Lénáról is elmondhatóak a fentiek, ugyanolyan pozitív személyiség, mint Vova. Remélem jövőre is legalább annyit tudok fejlődni mellette, mint az idén. Felhívta a figyelmem a helyezkedés fontosságra, illetve az átlövések védésében segített sokat.

– Mi a helyzet a keret másik kapusával, Győri Barbarával?

Megtaláltuk a közös hangot, jól kiegészítjük egymást, jó a hangulat a kapus- és a közös edzéseken is, abszolút jó a viszonyunk.

– Mit kívánnál magadnak a következő szezonra?

Legalább olyan jó szereplést csapatszinten, mint az idén, a hetedik helynél nem adnám alább. Egyénileg pedig szeretnék felnőni az NB I-hez, minél több időt a pályán tölteni, és egyre jobb teljesítményt nyújtani.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!