Kézilabda
Kobela Tamara

Fellélegzett (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2018.04.11 Frissítve: 2018.04.10 Kézilabda

Termány Rita a balul sikerült ősz hátteréről beszélt a Nemzeti Sportnak.

Termány Rita tavaly tavasszal csapatunk, sőt, a bajnokság egyik legjobb játékosa volt. Teljesítményével felhívta magára Kim Rasmussen figyelmét is, a válogatottba is meghívót kapott. Aztán az ősz már egészen másként alakult.

Jelzett a szervezetem, hogy vegyek vissza – mesélte Rita, Bálint Mátyásnak. – Azt éreztem, hogy nem kapok levegőt, és csak sokára derült ki, hogy arcüreggyulladásom volt, a rosszul kezelt fogam miatt, továbbá visszamaradt a régi tüdőgyulladás szövődménye, és asztmás tüneteim is kialakultak ettől... Kiderült, a fél arcom be volt gyulladva, közben voltak gondjaim a vállammal, a combomon volt egy hatalmas gumó, és féltem, ha ráesem, műteni kell... Összejöttek a dolgok.

Szerencsére azóta sokat javult a helyzet, Rita ismét meghívót kapott a B-válogatottba.

– Jó lenne néhány hétig csak simán játszani, élvezni az edzést, mint mások, úgy, hogy nincs semmi bajom. Szeretem a kihívásokat, de most már megvolnék nélkülük. Jó lenne a szövetségi kapitánynak is megmutatni, hogy a régi vagyok, várom, hogy végig tudjak melózni negyven-ötven perceket, hozzá tudjak tenni egy-egy meccshez, és már azt érzem, hogy egyre jobb lesz minden. Jön a tavasz, jövök én is!

A teljes cikket a Nemzeti Sport április tizedikei számában olvashatják.

Az MTK Budapest kézilabda-szakosztályának támogatója:

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!