Atlétika
Krizsán Xénia

Ezzel tölti most a rengeteg szabadidejét Babos Tímea (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2020.06.21 Frissítve: 2020.06.21 Tenisz

Igyekszik hasznosan tölteni nem várt szabadidejét a párosban háromszoros világbajnok és Grand Slam-tornagyőztes Babos Tímea. A koronavírus-járvány miatt március óta az összes nemzetközi teniszversenyt törölték, és nem tudni, mikor folytatódnak a viadalok. Az első számú magyar női játékos ennek ellenére nem unatkozik: amellett, hogy edz, franciául tanul, süt-főz, és még egy online lakberendezői tanfolyamot is végez. Párostársával, a francia Kristina Mladenoviccsal pedig naponta hívják egymást.

– Kisebb vállsérülés gyötörte. Jobban van?

– Köszönöm, javul a vállam, de a szervákkal még most is óvatosan kell bánnom – válaszolta Babos Tímea a Blikknek. – Hosszú idő óta nem terheltem a testem a megszokott módon, így sajnos a kisebb sérülések szinte borítékolhatóak. Szerencsére nincs nagy baj.

– Hogyan tudott edzeni a karantén idején?

– Az első néhány hétben leginkább sehogy, ami bevallom, jól is esett. Persze ezt nem úgy kell érteni, hogy semmit sem csináltam, csupán ütőt nem fogtam a kezembe. Jógáztam, futottam, lépcsőztem, bokszoltam, de az utóbbi hetekben már egyre többet teniszezem. Tizenvalahány év után a születésnapomat végre itthon tölthettem, a családom körében, aminek nagyon örültem.

– Sikerült feltöltődnie?

– Igen, teljesen. Elkezdtem egy online lakberendezői tanfolyamot, ami már régóta tervben volt, mivel nagyon vonzó számomra ez a szakma. S folytatom a franciatanulást is.

Ezzel tölti most a rengeteg szabadidejét Babos Tímea (LAPSZEMLE)

– Ha jól tudom, remekül süt és főz. Erre is jutott ideje?

– Bőven. Sopron és Budapest között ingázom, így a vidéki otthonomban édesanyámmal együtt, a fővárosban pedig magamnak főzőcskézek. Általában alapvető ételeket készítek, de egészségeseket, hiszen a táplálkozásomra most is ügyelek. Nem engedtem el egy icipicit sem magam, sőt. Az egyetlen, amiből többet fogyasztok, az a kávé, de abból is csak maximum két csészével, feketén, cukor nélkül, néha magtejjel megspékelve.

– A májusi Budapest-kupán hosszú idő után játszhatott ismét meccseket. Milyen volt újra pályára lépni?

– Örültem a kezdeményezésnek, hiszen ritkán fordul elő, hogy a legjobb hazai játékosok itthon teniszeznek. Jó volt ütőt fogni és látni a többieket. A torna nem az eredményről szólt, hanem az összefogásról, az adakozásról. Mindezek mellett persze a nevetés sem maradt el.

– Lehet tudni, mikor szerepelhet éles meccsen?

– Senki nem tudja, mire számíthat. Július közepéig biztos, hogy nem lesznek tornák, de például a nők augusztusi kanadai versenyét is törölték már. Nehéz lesz újrakezdeni, a legjobbak is elindulnak majd a kisebb eseményeken, hiszen mindenki mihamarabb formába akar lendülni.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!