Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Ezüstérem a budapesti világbajnokságról (GALÉRIA)

Publikálva: 2019.07.18 Frissítve: 2019.07.20 Vívás – kard

Szatmári András második helyen zárta a kardozók egyéni versenyét.

Az MTK Budapest kiválósága a 64-es táblán előbb 15-10-re megverte a grúz Miheil Mardeleisvilit, majd 15-11-re a dél-koreai Kim Jun Hót.

A nyolcaddöntőben az idei Európa-bajnokkal, az előző, 2013-as budapesti vb győztesével, az orosz Venjamin Resetnyikovval csapott össze, s mivel továbbra is nagyszerűen vívott, 15-12-re nyert. A negyeddöntőből a világranglista éllovasa, a tavaly ezüstérmes amerikai Eli Dershwitz ugyancsak 15-12-es legyőzésével jutott tovább, ezzel biztossá vált, hogy dobogóra állhat.

A fináléért az iráni Modzstaba Abedinit könnyedén, 15-8-ra múlta felül, a döntőben pedig 15-12-re kikapott a világranglista második helyezettjétől, a dél-koreai Oh Szang Uktól. Szatmári András ezzel 2017-es győzelme után másodszor nyert érmet egyéniben világbajnokságon.

– A közepén jött egy KO vagy hullámvölgy, ahogy egyszer korábban is, de most nem sikerült belőle kilábalnom – értékelt klubunk vívója. – Fejben ment el a döntő, nem a vívótudáson múlt. Azért nem sikerült nyernem, mert kilenc után nem csináltam több akciót. Sajnálom, hogy nem jött össze.

Kérdésre válaszolva elismerte, hogy ezzel az eredménnyel tett ugyan egy lépést az olimpia felé, de hangsúlyozta, hogy társaival a csapat kijutásában gondolkodnak.

– Mindenképpen pozitív élményként marad meg bennem a világbajnokság, tudok örülni az ezüstnek is. Ha reggel felajánlják, elfogadtam volna.

Edzője, Gárdos Gábor szerint Szatmári a hétfői selejtezőben még feszült volt, de azon valahogy túljutott.

– Nehéz hazai vb-n vívni, de láttam rajta, hogy ma menet közben feloldódik. Erős ága volt, egyre nehezebb asszók következtek. Jól vívott, szép tusokat adott végig. A döntő is a kezében volt, a pást közepén jól fogta ellenfelét, de kilencnél a dél-koreai stílust váltott, Andrisnak ezután jobban meg kellett volna mozgatnia. Ezzel együtt örülünk az ezüstnek is – elemzett a tréner.

Hozzátette: edzőként nem okoskodhat bele abba, mi történik a páston.

Ez szellemi sport, a versenyzőre van bízva, mit csinál. Én maximálisan megbízom benne, és a szünetekben is inkább beszélgetni szoktunk – mondta.

Forrás: MTI

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!