Atlétika
Moravcsik Angéla

Ez már félig-meddig NB I volt

Publikálva: 2015.03.09 Frissítve: 2015.03.09

A MAFC II. elnevezésű, számos, az NB I/A-csoportos MAFC keretéhez tartozó játékost felvonultató csapat otthonában, érdekes, jó mérkőzésen győzött az MTK Törökbálint együttese.

MAFC II. – MTK Törökbálint  71-82 (11-24, 27-19, 18-22, 15-17)

Budapest, Gabányi László Sportcsarnok, 200 néző

Kitűnően kezdte az MTK a találkozót. Nagyszerűen védekezett a csapat, a támadó oldalon pedig, elsősorban Bódi Ferenc volt ellenállhatatlan. Rögtön a meccs elején bevert három triplát, és egy közeli találata is volt. A többiek is nagyszerűen játszottak. Az első negyedet, mindkét térfélen, szinte végig uralta a Törökbálint, ami az eredményben is megmutatkozott (11-24).

A második játékrész viszont a hazaiaké volt. Kihagyások jelentkeztek a védekezésben, és a MAFC folyamatosan csökkentette a hátrányát, főként, a kiválóan tüzelő, Tursics Krisztián hármasai révén. A félidőre öt pontra apadt az előny (38-43).

A harmadik negyed meglehetősen hullámzóan alakult. A hazaiak tovább zárkóztak, sőt, egyszer még a vezetést is átvették. Azonban a játékrész záró periódusa ismét vendégfölényt hozott, ebben az időszakban Bíró Bence villant meg többször is, és az utolsó szünetben 9 pontos MTK vezetést mutatott az eredményjelző (56-65).

Hogy a csapat számára szinte hazai pálya hangulatát biztosító szurkolók ne unatkozzanak, a befejező periódus rögtön öt MAFC ponttal kezdődött, és megint szorossá vált a csata. A játékosok küzdelme mellett az edzők, Szarvas Gábor (MTK Törökbálint), illetve Garai Péter (MAFC) taktikai megoldásait is érdekes volt figyelni. Az MTK Törökbálintban mindig volt valaki, aki a fontos pillanatokban pluszt jelentett, egységesebbnek és hatékonyabbnak bizonyult az együttes. Bár, még egyszer négy pontra visszazárkózott a hazai gárda (67-71), a közvetlen végjátékba előnnyel érkezett az MTK, amit okosan, taktikusan sikerült megőrizni.

Jó meccs volt.

Jó, hogy a MAFC a teljes csapatával állt fel, és az elszántság mindkét fél részéről adott volt. A 23 pontot termelő Bódi, valamint Wehner Zoltán rutinja sokat jelentett. Baross Kristóf pedig, összességében sikeres csatát vívott a 215 cm magas Timkóval. A 20 pontot dobó Bihari Máté, tőle megszokott harcosságával, szorgosan gyűjtögette a lepattanókat is. Örömteli, hogy a szezon eddigi legjobb produkcióját láthattuk Bíró Bencétől, aki végre harcos volt a palánk alatt, és a dobásai is remekül sikerültek. Jakab Péter ezúttal is magas hőfokon zakatolt, és Csempesz Balázs is okosan játszott. Néhány fontos megmozdulással a többiek is hozzájárultak az újabb MTK Törökbálint győzelemhez.

– Nagyon értékes győzelmet arattunk, a jó képességű játékosokból álló MAFC ellen. – értékelt Szarvas Gábor vezetőedző. – Győzni akarásban, csapatvédekezésben és taktikailag is felülmúltuk az ellenfelet. Nem estünk pánikba, amikor feljött a MAFC, mert biztosak voltunk a dolgunkban. Profi mentalitású, totálisan a feladatára fókuszáló, sikerre vágyó csapatom van, amire nagyon büszke vagyok.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!