Atlétika
Krizsán Xénia

Ez fájt (GALÉRIA)

Publikálva: 2020.12.19 Frissítve: 2020.12.19 Röplabda

Háromszettes vereség az UTE otthonában.

UTE–MTK Budapest 3:0 (19, 21, 21)
Szilágyi úti Multifunkciós Csarnok
Vezette: Szarka, Szabó P.

UTE: Bezsandolszka 12, Petőváry 12, Kojdová 8, Carabali 15, Bagyinka 1, Rahkovszka
Csere: Karabasheva (liberó)
Vezetőedző: Horváth András

MTK Budapest: Császár N. 8, Kilyénfalvi 10, Durst 1, Szerencsés-Miklai 2, Papp O. 6, Vezsenyi 9
Csere: Szalai A. (liberó), Godó 8, Berkó, Lesi
Vezetőedző: Leiszt Máté

A női röplabda Extraliga 8. fordulójában az UTE otthonában lépett pályára csapatunk. A két együttes októberi meccsét 3:1-re a lila-fehérek nyerték, és a papírforma ezúttal is mellettük szólt – főleg hazai pályán.

Lassan indult a mérkőzés, de eleinte úgy tűnt, hogy – az előzetes várakozásoknak megfelelően – szoros mérkőzésre van kilátás. Közel sem volt átütő a játékunk, de a szett derekáig tartani tudtuk a lépést az UTÉ-val (9:9). A folytatásban azonban Petőváry és Carabali vezetésével 6:1-es szériát produkált a hazai csapat, amely épp elégnek bizonyult az első játszma megnyeréséhez (25-19).

A második szettben már korán ellépett tőlünk az Újpest, Leiszt Máté már 10-6-nál kikérte első idejét. Ezt követően is többnyire az UTE irányította a mérkőzést, küzdöttünk becsülettel, de a tűz – csak úgy, mint a Vasas ellen – ezúttal is hiányzott. Vezetőedzőnk 21-17-nél ismét összehívta övéit, huszáros hajrában bízva, de a fordítás elmaradt (25-21).

A harmadik játszmát egész jól kezdtük, Godó Panni támadását követően már 7:4-re is vezettünk. Sajnos azonban ezúttal sem tartott soká az örömünk, a hazaiak hamar felzárkóztak, majd a vezetést is átvették. A játék minden elemében felülmúlt minket az Újpest, elsősorban Carabali támadásaival gyűlt meg a bajunk. Kapaszkodtunk-kapaszkodtunk a továbbiakban is, de felzárkózni már nem tudtunk, így a vártnál jóval könnyebben megszerezte a három pontot az UTE (25-21).

Fájó ez a vereség, mindenki szorosabb meccsre számított, de ezúttal sincs idő keseregni: már hétfőn, a Balatonfüred ellen visszatalálhatunk a helyes útra.

Leiszt Máté:Egész héten nagyon jól dolgozott a csapat, de amit begyakoroltunk, már nem tudtuk átültetni mérkőzésbe. Nagy hibákat vétettünk a koncentráció hiányából adódóan, ezen még sokat kell dolgoznunk. Nyilván ez fiatal csapat, sokan most tapasztalják meg először, hogy felelősség nyomja a vállukat. Ez persze nem mentség, hanem lehetőség, amivel nekik élni kell, és bizonyítani nap mint nap

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!