Atlétika
Nemes Rita

Evezés: Krémer Eszter és Szabó Márton is győzött Szegeden (GALÉRIA)

Publikálva: 2022.04.26 Frissítve: 2022.05.02 Evezés

Nagyszerűen teljesítettünk az első válogatón.

Hétvégén Szegeden rendezték az evezősök első válogatóját, akik így kerülhetnek be a május végi, belgrádi világkupára nevezett keretbe, amely a válogatottak számára a következő lépés az Európa-bajnokságon és a világbajnokságon való részvétel felé. A kontinensbajnokságot – a müncheni multisport Eb keretében – augusztus közepén, a vb-t egy hónappal később Racicében rendezik.

Egyesületünk kiválóan teljesített, hiszen női egypárban Krémer Eszter, férfi egypárban pedig Szabó Márton diadalmaskodott. Utóbbi éppen csapattársát, Galambos Pétert előzte meg, míg Bácskai Máté – aki az előfutamokban a legjobban teljesített – betegség miatt nem indult a fináléban.

Az ifjúsági kettesben a Geszti Attila, Dedeyan Narék páros is győzni tudott, míg Balázs Szonja egyesben ezüstérmes lett. A szombati nap végén a Lukácsovics Enikő, Lipták Kíra serdülő páros győzelme tette fel az i-re a pontot.

Vasárnap Krémer Eszter kettesben is nyerni tudott Preil Vivien oldalán, míg Galamos Péter és Szabó Márton a magyar válogatott hajóval a legjobb időt evezte négyesben. A válogató második napján Bagdács Szonja és Szente Dóra – szintén a válogatott négyessel – győzött, így Lipták Kíra és Lukácsovics Enikő mellet ők is kivívták az indulási jogot az ORV-re.

Fotó: Magyar Evezős Szövetség

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!