Atlétika
Nagy Marcell

Evezés: érmet szeretne a hazai rendezésű Európa-bajnokságon (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2023.11.02 Frissítve: 2023.11.02 Evezés

Galambos Péternek jól indult a szezon könnyűsúlyú egypárevezősben, hiszen a világkupán érmet tudott szerezni. Az Európa-, majd a világbajnokságon is rajta kívül álló tényezők nehezítették meg a dolgát. Kétszeres Európa-bajnokunkat rendkívül motiválja a jövő évi hazai rendezésű Európa-bajnokság.

– Meglehetősen ígéretesen indult az éved a zágrábi világkupa-éremmel, ám az Európa-bajnokság, és a világbajnokság már egyáltalán nem úgy sikerült, ahogy szeretted volna. Jellemzően rajtad kívül álló okok miatt.

– Az idény első világkupáján szerzett bronzérmemet kifejezetten nagyra értékeltem, mivel megfázásból felépülve indultam, bár ennek nem éreztem a nyomait a rajtnál. A harmadik hely biztató volt a három héttel későbbi Európa-bajnokságra nézve. Az Eb-n sajnos elrepedt a hajóm villája, ezért idegen hajóban kellett folytatnom a versenyzést a reményfutamban, az ott elszenvedett vereség miatt nem jutottam a legjobb hat közé. A tartalékvilla aztán megérkezett, meg is tudtam nyerni majdnem tíz másodperces előnnyel a „B” döntőt, ami nyújtott némi vigaszt, de éremért mentem Bledbe, kudarcként éltem meg a történteket.

– A világbajnokságon aztán a szélviszonyok keserítették a pályán az életed.

– Sajnos Belgrádban bejött a teljesen új oldal-ellenszeles uralkodó szélirány. Nem generált evezhetetlen vizet, de nagyon egyenlőtlenek lettek a pályák. Mivel a döntőbe a harmadik helyen jutottam be, így a kedvezőtlenebb legszélső, hatos pályára kerültem. Innen nem volt reális esélyem az éremszerzésre, amit nagyon sajnáltam, mert úgy éreztem, a harmadik hely bennem lett volna. A svájci, és az olasz fiú nagyon erős volt, de a lengyel vetélytársamat el tudtam volna csípni.

– Meglehetősen rutinos, sokat látott, világklasszis versenyző vagy. Mindez a jövő évi, rendkívül fontos szezonban inkább nyomja a vállad, vagy átsegít a nehézségeken?

– Egyáltalán nem jelent terhet. Sőt, nagyon motivál, hogy jövő tavasszal Szegeden lesz az Európa-bajnokság. Ott mindent, bele akarok adni, amit csak tudok, hogy bizonyítsak magamnak, és mindenkinek. Nagyon szeretnék itthon érmet nyerni, de ehhez fizikálisan, és mentálisan is fel kell készülnöm. Azt tartom magamról, hogy a nehéz, szorult helyzetekben kilencvenkilenc százalékban nagyon jól tudok teljesíteni.

Az interjú teljes egészében ITT olvasható.

Forrás: hunrowing.hu

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!