Atlétika
Krizsán Xénia

Esportolóink a HÖOK kupáján

Publikálva: 2020.05.22 Frissítve: 2020.05.21 eSport

Balásfalvi Zoltán (BGE) és Vári Henrik (Edutus Egyetem) indult az egyetemi FIFA versenyen

Pro Clubs csapatunk két játékosa képviseli szakosztályunkat a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája eseményén: szélsőnk, Balásfalvi Zoltán, illetve a bal oldalon bárhol bevethető Vári Henrik. A kupára kizárólag egyetemisták jelentkezhettek.

A torna három szakaszból áll: Az első csoportkörben háromfős csoportokba kerültek a játékosok. Az első két helyezett jut tovább, az utolsó kiesik. A továbbjutókból szerveznek második csoportkört, ahonnan hasonló szisztéma után kvalifikálhatják magukat az indulók az egyenes kieséses szakaszba. A verseny jelenleg a második csoportkörnél jár.

Zoli az első csoportkörben az első négyesbe került, ahol Hangya Csabával és Horváth Bencével mérkőzött meg. Mindkét összecsapását megnyerte, így elsőként jutott tovább. Henrik Szabados Dániellel és Szabó Tiborral a hatodik csoportban kapott helyet, amit csapattársához hasonlóan hiba nélkül teljesített.

A második körben Balásfalvi a „D” csoportban folytatta, ahol vereséggel kezdett. Vörös Andor 5–3-ra győzött ellene, viszont Andor a csoport másik tagja, Bence felett is diadalmaskodott. A sorsdöntő mérkőzés döntetlennel zárult, így Zoli továbbjutott jobb gólkülönbségének köszönhetően. Vári még nem kezdte el a „G” csoport küzdelmeit.

Sok sikert kívánunk mindkettőjüknek!  

Forrás: Országos FIFA Bajnokság 2020 by HÖOK

Esport szakosztályunk támogatója:

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!