Atlétika
Krizsán Xénia

Esport: Versenyekkel teli hétvége

Publikálva: 2021.06.12 Frissítve: 2021.06.12 eSport

Rocket League és pro clubs csapatunk is megmérkőzik a hazai elittel hétvégén.

Rocket League:
 
Június 12-én, szombaton  kezdődik a Hungarian Open Négyes Döntője.

A végső szakaszra lévő kvalifikációban két csoportra (A és B) lettek kettéválasztva az indulók. A két kvartett győztese automatikusan kijutott a négyes döntőre, illetve mindkét csoport második, harmadik és negyedik helyezettje a rájátszásban mérhette össze erejét, ahnnan mindössze két együttes szerepelhetett a négyes döntőben.

Az „A" jelű csoport erősre sikeredett a véletlen soroláson, amit remekül bizonyít, hogy, hogy a négyes döntőbe hárman is ebből kvartettből jutottak. Az összecsapások résztvevői a Budapest Five, az MTK Budapest, a Necrotic Esport és Future Gaming együttese.

Játékosaink emellett további ötszázezer forintnyi díjazásért léphetnek pályára, ahol a Necrotic Esport ellen kezdenek. A küzdelmek „double elimination" rendszerben zajlanak, amely értelmében a vesztesek az alsó ágon is bizonyíthatnak, ahonnan akár a végső győzelemig is eljuthatnak. 

Esport arénánkban készültek fel a négyes döntőre esportolóink, és a 12-i a döntőt szintén ott teljesítik.

Yem Richárd csapatkapitány értékelte csoportköri teljesítményüket:

– Idén a csoportelsőség nem sikerült annak ellenére, hogy ugyanannyi mérkőzésen győztünk mint a Necrotic. Mindketten 6-1-es összesítésben végeztünk, a meccsek közötti különbségek pedig az ő javukra szolgáltak.

FIFA pro clubs:

Június 13-án pro clubs játékosaink az utolsó játéknapon négypontos hátránnyal rendelkeznek. Két mérkőzésük van ledolgozni lemaradásukat, és megszerezni az elsőséget, amellyel megvédenék címüket. A cél eléréséhez a TrollFoci-Hállószaggató és a PTE PEAC együttesét le kell győzni.

TrollFoci-Hálószaggató eSport–MTK Budapest esport 21:00

A hazaiak a szezon első felének jelentős részében vezették a tabellát, mostanra azonban visszaszorultak a negyedik helyre. Az odavágón 1-1-es döntetlent értünk el vetélytársunkkal. 

MTK Budapest esport–PTE PEAC 21:30

Az idényt a pécsi gárdával zárjuk, akiknek két pont szükséges a bennmaradást érő kilencedik hely bebiztosításához. 

A találkozókat ITT követhetik élőben a fenti időpontokban. 

Szakosztályunk támogatója:

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!