Kézilabda
Koronczai Petra

Esport: Új szerepkörükben - Interjú Kiss Ákossal és Mihály Barnával

Publikálva: 2021.02.23 Frissítve: 2021.02.23 eSport

Kiss a középpályán szerzett fontos találatokat, Mihály harmadik posztján lépett pályára harmadik szezonjában. Ezúttal az idény legjobbjai közé játszotta be magát.

A HPCL nyolcadik idénye a FIFA 20-as szériában ért véget, ahol együttesünk hetedik helyen zárt. A kezdőcsapatot alkotó nevek mellett a felállás is változott, és a korábban alkalmazott háromvédős rendszer helyett a biztonságosabb, négy hátvéddel felálló formációban folytattuk. 

A bajnokí címmel záródó szezont megelőzően, Mihály Barna középhátvédként tevékenykedett, azonban az új alakzatban a szélen folytatta. A HPCL All Stars tagságát követően minden bizonnyal a szezon csapatában is láthatjuk védőnket. Kiss Ákos a távozókat próbálta pótolni, és mindezt remekül tette, hiszen négy találata mellett megannyi nagyszerű pillanata volt.

A szezon legjobbjai között lévő Mihályt és a pontrúgásokat követően pazarul helyezkedő Kisst kérdeztük.   

Mihály Barna:

– Az előző szezonhoz képest új szerepkörben játszottál. Hogyan fogadtad az új posztot? Mennyire volt nehéz ismét a szélen védekezned?

– EAz eőző szezonban több helyen is szerepelhettem a védelemben, hiszen voltam középen és a hátvédsor bal oldalán is. Először idegennek éreztem jelenlegi pozícióm, és el sem hittem, hogy még az azonos posztnak a két széle közt is mekkora különbség van. Jól tudtam alkalmazkodni a szerepemhez és próbáltam kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtani a szezon folyamán.

– A bajnoki cím ellenére kevesen voltak csapatunkból posztjukon a legjobbak között, neked mégis sikerült. Hogyan értékeled a teljesítményed?

– A statisztikák nem mindig fedik a valóságot, mindenki egyenlően vette ki a részét a bajnokság megnyerésében. Megtiszteltetés a ranglista élén lenni, de ha nem kapok a társaimtól segítséget, ez nem sikerült volna. Odatettem minden héten magam az edzéseken és a bajnokikon is, hol több, hol kevesebb sikerrel. Ennek a munkának az eredménye lett, hogy a ranglista második helyén tudtam végezni.

– Harmadik szezonod volt ez a HPCL-ben. Hogyan látod az elmúlt éveket és saját játékod fejlődését?

– A tavalyi szezonban csatlakoztam a csapathoz, zöldfülű pro clubs játékosként. Az elején még nem éreztem magam annyira magabiztosnak, de az idő elteltével fejlődtem, és szeretnék még jobbá válni. Ahogy én is, úgy az egész csapat minőségi átalakuláson ment keresztül, ezért is tudtuk idén megnyerni a bajnokságot. Örömmel lépek pályára az MTK Budapest színeiben minden hétvégén, és sokáig szeretném az egyesületet képviselni. 

Kiss Ákos:

– Első idényedben kulcsfontosságú gólokat szereztél, bajnoki címet ünnepeltél és a nemzeti csapatban is debütáltál. Számítottál arra, hogy ilyen rövid lesz a sikerhez vezető út?

 Ez egy kicsit talán nagyképűnek fog tűnni, de reméltem – főleg 1v1-es tapasztalataim miatt –, hogy hamar az egyik legjobb tudok lenni. Hittem magamban, illetve a csapatban is. Tudtam, hogy egymást segítve reális lehet a bajnoki cím. A nemzeti csapat legújabb kerethirdetésekor már nem számított rám a kapitány, de be szeretném bizonyítani, hogy érdemes velem számolni. 

 – Négy alkalommal találtál be az ellenfelek kapujába, melyik gól volt a legkedvesebb számodra?

 Mindegyik gólom ugyanolyan fontosággal bírt, nem volt legkedvesebb közülük. Ha kéne, akkor a gólpasszomból születő találatot vválasztanám, amivel biztosítottuk bajnoki címünket. 

– Milyen célokat tűztél ki magad elé a következő szezonra? 

– Minden mérkőzésen pályára lépni, jól teljesíteni és bizonyítani a válogatottnak, hogy ott a helyem. Emellett csapatban és egyénileg is a legjobbnak lenni. 

Esport szakosztályunk támogatója:

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!