Kézilabda
Szőke Szonja

Játékosbemutató: Mihály Barna

Publikálva: 2020.07.30 Frissítve: 2020.07.29 eSport

Esport együttesünk hátvédjével, Mihály Barnával beszélgettünk.

Mihály Barna a FIFA 20 megjelenésekor érkezett szakosztályunkba. Eleinte balhátvédként szerepelt, majd a háromvédős rendszerre váltáskor kénytelen volt a felálláshoz alkalmazkodni, így beljebb húzódodtt. Ez nem jelentett neki problémát, hiszen egyre jobban játszott belsőhátvédként. Olyannyira, hogy a szezon végén meghívót kapott a ligaválogatottba, és nagy eséllyel pályázik arra, hogy az U21-es keretnek is a tagja legyen majd. 

Okozott valamilyen nehézséget az, hogy ez volt az első éved a Pro Clubs világában?

– Szerencsére nem. Így hogy a játék elején csatlakoztam a csapathoz, hasonló erősségű karaterem volt a többiekkel. Azzal pedig, hogy rendszeresen részt vettem az edzésken, egyre jobban ráéreztem a pozíciómra, illetve összhangba kerültem csapattársaimmal. Így még könnnyebb volt beilleszkedni a közösségbe. 

– Hogyan értékelnéd az első két szezonodat?

– Teljesen más volt a kettő, hiszen az elsőben szélsőhátvéd voltam, a másodikban pedig inkább középen kellett játszanom. Balhátvédként sokáig a dobogó közelében voltam az egyéni ranglistán, az utolsó fordulókban viszont lemaradtam az éllovasoktól. A másikban is tisztesen helytálltam, hiszen nyolcadik lettem a középhátvédek összevetésében, ahol előttem mindenki szerepelt már az „A” válogatottban. Újoncként nagyon örülök, hogy ennyire jó pozícióban tudtam végezni. 

A ranglistát ITT tekinthetik meg.

– Mit szeretnél jövőre elérni?

– Csapatszinten egyértelműen a dobogót a HPCL-ben. Óriási élmény volt a Bajnokok Ligájában játszani, így az is a célom, hogy ismét ott szerepelhessünk. Egyénileg pedig, hogy a legjobb hat belsőhátvédben legyek. Erős a mezőny, így nem lesz ez könnyű.  

Esport szakosztályunk támogatója:

 
Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!