Tenisz
Fucsovics Márton

Esport: új bajnokot avattunk a K&H e-kupán

Publikálva: 2022.12.19 Frissítve: 2022.12.19 eSport

Szoboszlai Dominik esport csapatának játékosa, Seregély „Sero” Bence (DomiNation Esports) nyerte az ötödik K&H e-kupa FIFA23 kupa döntőjét.

December 18-án, vasárnap délelőtt kezdődött az MTK Budapest Esport Arénában a döntő, ahol a K&H támogatásával bonyolított kupa selejtezőin továbbjutó legjobb nyolc játékos mérte össze tudását.Az összecsapások 10:00 órakor kezdődtek, alsó-felsőágas lebonyolításban, PS5 konzolokon. Az első körben Seregély Bence (DomiNation Esports), Nagy Dávid (TrollFoci-Hálószaggató), Demeter Donát (Veszprém Futsal Esport) és Banga József kezdtek győzelemmel, míg a többiek az alsó ágon folytatták a küzdelmeket, ahol egy hiba már a verseny végét jelentette. Előbb Batik Gergőtől (Puskás Akadémia Esport) és Balogh Attilától, majd később Kelemen Bertitől (Illés Akadémia Spirit) és Nagy Dávidtól búcsúztunk el.

Az alsó ágon nagyot küzdött tavalyi bajnokunk, Kleine Péter (DVTK e-sport), aki kiejtette Banga Józsefet, és végül bronzérmet tudott szerezni. A kétmeccses döntőben Demeter Donát és Seregély Bence kerültek szembe egymással. Az első mérkőzés „Sero” oldalára billentette a mérleg nyelvét, hiszen 4-0 arányban aratott győzelmet, így a bajnoki cím ideje korán eldőlni látszott. Azonban Demeter Donát nem adta fel és a visszavágón megizzasztotta ellenfelét, ráadásul 3-0-ra is vezetett már, így az összesített eredmény alapján az izgalmak nem maradtak el. A gólzáporos párharc második mérkőzésének végén végül 1-4-et mutatott az eredményjelző, így Seregély Bence emelhette magasba a trófeát, összesítésben 5-4-es győzelemmel.

A helyszíni esemény összecsapásai visszanézhetők az esport2tv twitch csatornán.

 

Szakosztályunk támogatója:

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!