Atlétika
Kulunics Vince

Esport: Szimulátorosaink izgalmas hétnek néznek elébe

Publikálva: 2021.10.12 Frissítve: 2021.10.12 eSport

Dani, Pepe és Patrik ül volán mögé, mindhárman különböző sorozatban indulnak.

Tassi SimRacing Challenge:

A Tassi SimRacing Challenge az Audi RS3 LMS TCR bajnokság után ezúttal GT4-es versenysorozatot indít, ami Oázis Computer TSRC – Odyssey Bajnokság néven rajtol az iRacing szoftverén. Az eseményre a legjobb ötvenhat pilóta kvalifikálhatja magát.

Tassi Attila Facebook-oldalán tudják követni a nézők a kéthetente, keddenként megrendezett versenyeket, amelyek 19:30-től startolnak.

A sorozat menetrendje: 

1. forduló: Belgium, Spa-Francorchamps
2. forduló: Németország, Nordschleife
3. forduló: Anglia, Silverstone
4. forduló: Olaszország Monza
5. forduló: Ausztria, Red Bull Ring
6. forduló: hazai pályán, a Hungaroringen zárul a bajnokság.

Választható autók: a BMW M4 GT4, McLaren 570S GT4 és Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport. (kép iRacing_Tassi_Spa) Dani az alábbi képen látható kék-fehér Porschét fogja vezetni a bajnokságban, rajtszáma pedig ezúttal a tizenhatos lesz.

Old Boys Hungary:

Pepe hétvégén az Old Boys Hungary mezőnyével ismét a Gran Turismo készítői által kreált aszfaltcsíkon versenyezhetnek, ezúttal a horvát Dragon Trail - Seaside adja a helyszínt. A versenytáv megközelítőleg egy óra, így harmincöt kört tesznek meg a pilóták. 

Pepe versenyét tudjátok követni Youtube-csatornáján lehet élőben követni pilótánk szemszögéből. A sorozat kommentátorai az OBH Youtube-csatornáján közvetítik élőben a küzdelmeket.

 

Patrik Danihoz hasonlóan október 12-én, kedden áll rajthoz, ő azonban az Assetto Corsa Competizione játékéban fog versenyezni a Franciaországban található Paul Ricard pályáján.

A tizenöt perces időmérő 20:30-kor veszi kezdetét, a negyvenöt perces verseny pedig rögtön a kvalifikációt követően. Patrik futama Twitch-csatornáján követhető.

Szakosztályunk támogatója:

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!