Atlétika
Szabó Beatrix

Esport: nyolc ponttal a hatodik helyen

Publikálva: 2022.04.16 Frissítve: 2022.04.16 eSport

A Magyar Pro Clubs Bajnokság tizenkettedik szezonjában három fordulót játszottak le, ezalatt nyolc pontot gyűjtöttünk. A húsvéti szünetet követően április 24-én jön a folytatás.

 
Az előző szezon hajrájában a legtöbb pontot szereztük a mezőnyben, és a 2022-es veretlenségi sorozatunkat szerettük volna megtartani az új kiírásban is.
 
Hungarian Pro Clubs League 12. szezon 
 
1-2. forduló (2022. március 27): 
SC Sopron Esport – MTK Budapest Esport 1-1
MTK Budapest Esport – LvL Up Esport 1-0
 
Március 27-én debütáltunk a Magyar Pro Clubs Bajnokság (HPCL) tavaszi szezonjában, és a feljutó SC Sopron Esport mellett a LvL Up Esporttal mérkőztünk meg. Támadónk, Gódor Donát mindkét összecsapáson betalált, így négy ponttal kezdtük a szezonban.
 
3-4. forduló (2022. április 3.):
MTK Budapest Esport – HELL Honvéd 0-2
MTK Budapest Esport – DVTK e-Sport 2-1
 
Április 3-án, az akkori listavezető HELL Honvéd mellett az újonc, DVTK e-Sport volt vetélytársunk. A kispestiek győzelmével romlott pozitív mérlegünk riválisunkkal szemben, illetve a naptári évben tartó veretlenségünket is elvesztettük. Vetélytársunk jelenleg tizenhárom ponttal a harmadik helyet foglalja el a táblázaton. Az előző játéknaphoz hasonlóan ismét a második találkozón sikerült megszereznünk a három pontot. A Sopron gárdája után a másik újoncot is legyőztük.
 
5-6. forduló (2022. április 10.):
TrollFoci-Hálószaggató Esport – MTK Budapest Esport 2-1
Veszprém Futsal Esport – MTK Budapest Esport 0-0
 
Április 10-én, a TrollFoci-Hálószaggató Esport és a Veszprém Futsal Esport csapatával játszottunk. A Puskás Akadémia Esport elleni győzelmet követően a TrollFoci az élről várhatta a játéknapot. A tízedik percben szerzett gólunkra kétszer is tudtak válaszolni a hazaiak, ezzel otthon tartották a három pontot, így a játéknapot követően riválisunk megtartotta vezetését a táblázaton. A veszprémi gárda ellen gól nélküli döntetlennel zártunk, azonban kapusunk, Bíró André lett a meccs legjobbja.
 
Hat lejátszott találkozónkon nyolc pontot gyűjtöttünk, két győzelmünk mellett kék-két alkalommal ért véget döntetlennel, illetve vereséggel az adott találkozó. Öt lőtt gólunk mellé hat kapott találat társul.
 
Kapitányunk, Rácz András értékelte a csapat eddigi szereplését:
 
Az idei szezon nem úgy indult, ahogy szerettük volna. Kicsit beragadtunk a kezdésnél, de semmi sincs veszve. Rengeteg meccs van még, tudunk javítani. Szeretném hinni, hogy ott lehetünk az előző szezonhoz hasonlóan a dobogón. Reálisan nézve idén a kupa lehet az a sorozat, ahol ott lehetünk a végjátékban, de mindent meg fogunk tenni azért, hogy a bajnokságban is az élmezőnyben legyünk. Ehhez viszont összeszedettebb meccsek kellenek. A helyzetek kihasználásában is javulnunk kell és abban, hogy előny birtokában meg tudjuk tartani a vezetést. Ha ez megvan, bármi lehetséges. 
 
A húsvéti szünetet követően, április 24-én a ZTE FC Esport mellett a Grosics Alapítvánnyal mérkőzünk meg.
 
Szakosztályunk támogatója:
Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!