Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

Esport: nemzetközi megméretés

Publikálva: 2023.02.07 Frissítve: 2023.02.07 eSport

Február 5-én a Wandercon eseményén lépett pályára Rocket League csapatunk.

Vasárnap rendezték Dél-Európa legnagyobb gamer eseményét, a Wandercon-t. A versenyre Eszékre utaztak játékosaink, akik CokeHUN-nal kiegészülve mérkőztek meg Európa elitjével.

A selejtező a fináléknál ért véget januárban, így a döntőt nem kellett lejátszania a feleknek, hiszen a bejutással már megszerezték a kvalifikációt.

A LAN-döntőn folytatódott a selejtező ágrajza, és az offline küzdelmek elődöntőjeként ezeket a párharcokat bonyolították le. Ennek következtében a norvég Rotaryon Esports hármasával mérkőztünk meg.

Az első összecsapáson aratott győzelmet követően tudtak három alkalommal nyerni a skandinávok, kétszer hosszabbításban. Így 3-1-es összetettben vetélytársunk jutott a döntőbe. Végül riválisunk, a Budapest Five emelhette magasba a trófeát, Yemék pedig horvát ellenfelükkel megosztva a harmadik helyen zártak. 

A tornát ITT lehet teljes egészében visszanézni.

Szakágvezetőnk, Yem Richárd így értékelt:

– Remekül megszervezett versenyen vehettünk részt, ahol a játékosok elszállásolását is nagyszerűen oldották meg. Nem volt szerencsénk a single elimination formátummal, így a harmadik helyen végeztünk. Hiányoltuk a meccsek előtti gyakorlási lehetőséget, a korai kezdés mellett ez sem segített minket. Ettől függetlenül kifejezetten jól éreztük magunkat ottlétünk alatt.

Szakosztályunk támogatója:

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!