Kézilabda
Fekete Bozsana

Esport: nem sikerült a továbbjutás az egyetemi Európa-bajnokságon a METU Rocket League-csapatának

Publikálva: 2024.05.10 Frissítve: 2024.05.10 eSport

Az MTK Budapest esportolójával felálló Metropolitan Egyetem két győzelemmel és négy vereséggel zárt a csoportkörben.

A Rocket League-játékosunkat, Zubor „Gogi” Ádámot soraiban tudó Metropolitan Egyetem csapata az egyetemi esport Európa-bajnokságon szerepelt, miután megnyerte a hazai tornát. A University Esports Masters Rocket League-tornáján tizenhat felsőoktatási intézmény legjobbjai vesznek részt. A csoportkör május 4-5. között zajlott. A verseny ezen szakaszát svájci rendszerben bonyolították le, amelynek lényege, hogy minden fordulóban az azonos vagy hasonló teljesítményt elért csapatok játszottak egymással. A párharcok három győzelemig tartottak. Hat kör után a legjobb nyolc csapat jutott tovább a május 11-12. közötti egyenes kieséses szakaszba.

A METU – a hazai versenyhez hasonlóan – a „Gogi”, „Kram”, „Phantxm” összeállítású együttessel vágott neki a megméretésnek. Első ellenfelük a belga AP Titans volt, akik 3-0-ra győztek a magyar csapat ellen. Ezután az LDV Reloaded következett. A francia trió ellen nem sok hiányzott a győzelemhez, végül 3-2-re az LDV nyerte a párharcot. A következő körben összejött az első győzelem Gogiéknak, miután 3-0-ra múlták felül a spanyol Eagle UDG-t. A negyedik fordulóban ismét spanyol ellenfél következett, a Hornets 3-1 arányban bizonyult jobbnak. Az ötödik körben a lengyel PG Lions ellen ismét győzelemnek örülhetettünk, miután 3-0-ra győzött a METU. A csoportkör zárásaként az ír TUD Vertigo ellen mérkőztek meg, ahol 3-0-s vereséget szenvedtek. Ezzel a Metropolitan Egyetem a 14. helyen zárt, így nem jutott tovább az egyenes kieséses szakaszba.

A verseny után Zubor Ádám értékelte a METU teljesítményét:

– A hétvégi nemzetközi egyetemi kupán mindent beleadott a csapat, de sajnos ez sem volt elegendő a továbbjutáshoz. Néhány szoros meccset veszítettünk, amelyeket ha megnyerünk, akkor talán lett volna esély a továbbjutásra. Azonban így is élmény volt az országot képviselni.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!