Atlétika
Szabó Beatrix

Esport: Gogi és a METU csapata nyerte meg a K&H Egyetemi E-sport Kupát

Publikálva: 2024.03.30 Frissítve: 2024.03.29 eSport

Rocket League játékosunk a Metropolitan Egyetem együttesével hibátlan teljesítményt nyújtva szerezte meg az aranyérmet.

Március 27-én rendezték meg a K&H Egyetemi E-sport Kupa döntőit a Gamerlandben. Szakosztályunkat Zubor „Gogi” Ádám képviselte, aki Krammal (Pog Frog) és Phantxmmal (Orion Wanderers) alkotta a Metropolitan Egyetem Rocket League csapatát.

Hét meghívott együttes részvételével zajlott a verseny, a csapatokat két csoportba osztották be. A METU a B jelű hármasban kapott helyet az Óbudai Egyetemmel és a Szent István Egyetemmel. A Gogi vezette csapat mindkét intézmény játékosait 3-0-ra győzte le, így hibátlan teljesítménnyel jutott tovább a csoportból.

A kiváló eredményeknek köszönhetően a Metropolitan Egyetem az elődöntőben csatlakozott be az egyenes kieséses szakaszba. A legjobb négy között az Eötvös Lóránd Tudományegyetem ellen nyertek 3-0-ra, majd a fináléban a Debreceni Egyetemet múlták felül 4-0 arányban. Ez azt jelenti, hogy Gogiék hibátlan teljesítménnyel, vesztett leg nélkül nyerték meg a kupát.

Esportolónk elégedetten nyilatkozott a döntő után:

– Nagyon pozitívan álltam hozzá a versenyhez, hisz tudtam, hogy LAN környezetben előnyöm lesz más játékosok ellen. A csapatom nagyon összeszedetten, szinte hiba nélkül játszotta végig a napot, ami veretlen győzelmet eredményezett. Nagyon jó élmény volt más-más egyetemek ellen megküzdeni, hazahozni az aranyérmet. Gratulálok minden játékosnak, csapatnak!

A győztes együttes képviselheti Magyarországot az egyetemi esport Európa-bajnokság, a University Esports Masters selejtezőin, így ott újra szurkolhatunk majd a Zubor Ádám vezette METU Rocket League csapatának.

Képek forrása: Magyar Esport Szövetség Facebook-oldala

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!