Kézilabda
Fekete Bozsana

Esport: Legjobb eredmények kellenek a zöld poklokban

Publikálva: 2021.05.15 Frissítve: 2021.05.15 eSport

Pro clubs csapatunk két riválisával mérkőzik meg a hetedik játéknapon, szimulátorosaink a legendás német pályán versenyeznek négy alkalommal, és Románia legjobbjaival szállnak szembe honfitársaikkal.

Szimulátor:

A Nürburgring Nordschleife szerelmeseinek indult versenysorozat, melyen négy héten keresztül minden hétfőn futamonként különböző géposztállyal száguldhatnak a pilóták a zöld pokolban.

Az első héten utcai Subaru Impreza Coupe WRX STI '99-el versenyeztek az indulók május 10-én. Ezután mindig egyre magasabb kategóriára váltanak, ezzel nő az autók teljesítménye.

A második hétfőn a Gr. 4. osztályú Ferrari 458 Italiába ülnek be a versenyzők, amit hét nap múlva a külön a nürburgringi vonalvezetésre tervezett Porsche 911 RSR Gr.3-as modellje követ. A megmérettetést a „Super GT” versenysorozat autóival zárják május 31-én.

Együttesünket Levy képviseli, aki az első héten az időmérőn elért negyedik helyét követően az ötödik pozícióban ért a célba.  

Magyarország–Románia:

A Magyarország–Románia párosítással ezúttal a versenypályákon találkozhatnak a nézők, hiszen a résztvevők ezúttal nem a gyepen, hanem az aszfalton csapnak össze.

A Gran Turismo szoftverén a futamokat hét a hét „ellen” rendezik, így mindkét országot hét pilóta képviseli. Az ezt megelőző kvalifikáción a két nemzet kiválaszthatta az adott pályán leggyorsabb versenyzőket. 

Péntek este Magyarország és Románia legjobbjai feszültek egymásnak, a futam feltételeit Románia szabhatta meg. Ez a jog versenyenként cserélődik, így két hét múlva Magyarország lehet a „pályaválasztó” szerepében.

Pepe indult MTK-esportolóként, aki az első megmérettetésen hetedik helyen végzett. Külön öröm volt számára, hogy a dobogó legfelső két fokán honfitárs pilóta állhatott.  

FIFA pro clubs:

Pro clubs játékosaink a hétvégén szerzett hat pontot követően a jelenlegi éllovas mellett a tavalyi ezüstérmessel mérkőznek meg.

HPCL I. osztály 13-14. forduló:

HELL Honvéd–MTK Budapest esport 20:30

A kispesti gárdával szemben lejátszott összecsapásokon az utolsó hat alkalomból ötször nem tudott betalálni vetélytársunk.

MTK Budapest esport–Puskás Akadémia eSport 21:00

A tavalyi kiírást gyengébben teljesítő riválisunk ismét a tabella élmezőnyének tagja. Olyannyira, hogy tizenkét találkozót követően veretlenek és az első helyet foglalják el a táblázaton.

A találkozókat ITT tekinthetik meg élőben a fenti időpontokban. 

Szakosztályunk támogatója:

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!