Taekwondo
Patakfalvy Luca

Esport: kupaspecialisták

Publikálva: 2022.06.30 Frissítve: 2022.06.30 eSport

Csapatunk az utolsó négy szezonból harmadik alkalommal emelhette magasba a HPCL Magyar Kupát. Egyéniben a FIFA HUNESZ Masters júniusi döntőjén mérkőzött meg három játékosunk, ahol Horváth Gábor bejutott a Nagydöntőbe.

FIFA Pro Clubs:

Június 26-án lépett pályára csapatunk a HPCL Magyar Kupa döntőjében, ahol a HELL Honvéd együttesével mérkőztünk meg. Riválisunk a fináléig vezető úton többek között a bajnoki aranyérmes TrollFoci-Hálószaggató együttesét győzte le. 

HELL Honvéd–MTK Budapest 1-2

Az összecsapáson a bajnokikon remeklő Mihály Barna ismét szélsőként lépett pályára, Pápai pedig jobbhátvédként szerepelt a feljebb lépő Mihály helyén. A két változtatáson kívül a megszokott felállásban álltunk ki. Mihály ismét meghálálta a bizalmat, és két alkalommal is túl tudott járni az ellenfél hálóőrének eszén. Mindkét góljánál hasonló helyzetből talált be, amikor külsővel a hosszú sarkot vette célba. Ellenfelünk a 65. percben még ki tudott egyenlíteni, azonban Mihály 82. percben szerzett góljára már nem tudtak válaszolni. A győztes találatot Nyári István készítette elő, újdonsült szélsőnknek. A mérkőzés kommentátora 1v1-es FIFA játékosunk Majorosi Krisztián volt, aki az évad húzásának nevezte Mihály megmozdulását, hiszen a játékos a helyzetet nem túlgondolva választotta az igencsak látványos lövést. A mérkőzés visszanézhető a linkre kattintva.

A kupát harmadik alkalommal emelhettük magasba az elmúlt négy idényben. Sikerünknek köszönhetően a szuperkupán is pályára lépünk a TrollFoci-Hálószaggató ellen.

FIFA 1v1:

Június 25-én a HUNESZ Masters júniusi döntőjén lépett pályára Horváth Gábor, Kovács Dániel és Pápai „Kubu” Bálint. A sorozat pontszámításának köszönhetően – melyeket a havi selejtezőkön lehetett gyűjteni – már kialakulni látszott a döntő mezőnye, azonban a verseny remek lehetőséget jelentett két újoncunknak arra, hogy csatlakozzanak a legjobbakhoz. Horváth Gábor pedig ki is használta a lehetőséget, és bebiztosította helyét a nyolc között. Kovács és Pápai is Hajdú Viktor (DVSC) ellen került az alsó ágra, majd mindkét versenyzőnk vereséget szenvedett következő párharcán is. „HorvathG” Szentgyörgyvölgyi Örsnél bizonyult jobbnak, majd Sero ellen került alsó ágra. Kovács Danit követően Horváth Gábort is Legiohunter ejtette ki az alsó ágon. Horváth késői kiesése azonban elég volt ahhoz, hogy a legjobb nyolc között tudhassa magát. A döntős mezőnyhöz még két játékos tud csatlakozni szabadkártyás selejtezőn.

 Szakosztályunk támogatója:

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!