Atlétika
Krizsán Xénia

Esport: két játékosunk is pályára lép címeres mezben a 2022-es Európa-bajnokságon, Bakuban

Publikálva: 2022.05.19 Frissítve: 2022.05.19 eSport

Yem Richárd és Zubor Ádám képviseli egyesületünket a magyar Rocket League válogatottban, az azerbajdzsáni kontinensviadalon.

A 2022-es Rocket League Európa-Bajnokság helyszíne Azerbajdzsán fővárosa, Baku, ahol Európa elitje május 25. és 28. között mérkőzik meg egymással. A torna helyszínéül szolgáló Crystal Hall Arénában megrendezett eseményen tizenötezer dolláros összdíjazásért küzdenek meg a nemzetek képviselői.

A Rocket League európa-bajnokság csoportbeosztása:

A zárt selejtezőben történt kiválasztás alapján összeállított válogatottban két sportolónk is helyet kapott, miután Bartha “CokeHUN” Zoltán (Future Esports) mellett Yem “richmond” Richárd (MTK Budapest) és Zubor “Gogi” Ádám (MTK Budapest) is a nemzeti keret tagja lesz. Válogatottunk már megkezdte a felkészülést, melybe Bartha Zoltán YouTube csatornáján keresztül betekintést is kaphattak az érdeklődők.

Csapatkapitányunk, richmond nyilatkozott a tornát megelőzően:

– Napi szinten gyakoroltunk és folyamatosan vettünk részt különböző felkészülési kupákon. Igyekszünk egyéniben is sokat játszani, mert szeretnénk jó formában lenni az Európa-bajnokságon. Akkor lennénk a legelégedettebbek, ha a legjobb négyben végeznénk és mindent meg is fogunk tenni azért, hogy ezt elérjük.

Az szakosztály számára jelentős eseményről Szegő Péter szakosztályvezető így nyilatkozott:

– Nagy öröm számunkra, hogy az MTK Budapest esport versenyzői alkotják a gerincét a bakui Európa-bajnokságra készülő Magyar Rocket League Válogatottnak. Yem Richárd és Zubor Ádám a hazai Rocket League mezőny kiemelkedő alakjai, hosszú évek kemény munkájával érkeztek el e-sport karrierjük fontos állomásához, és büszkén fogják képviselni Magyarországot ezen a rangos versenyen. Köszönjük a Magyar E-sport Szövetség hathatós támogatását, és ezúton is sok sikert kívánunk Ricsinek, Ádámnak és az Eb-re kijutott összes magyar versenyzőnek!

Az esemény beharangozója IDE kattintva tekinthető meg. Játékosaink hétfőn indulnak útnak és eredményeikről természetesen frissen beszámolunk az MTK Budapest Esport facebook oldalon.

Az esemény részletes beharangozója és további interjúk az Esport1 oldalán oklvashatóak.

Képek forrásai: Azerbaijan Esports Federation, Esport1

Szakosztályunk támogatója:

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!