Kézilabda
Kobela Tamara

Esport: Ismét feljebb léptünk a tabellán

Publikálva: 2021.12.15 Frissítve: 2021.12.15 eSport

A HELL Honvéd legyőzését követően vereséget szenvedtünk a Puskás Akadémia Esport együttesétől. A Bajnokok Ligájában második helyen állunk csoportunkban.

HPCL:

December 12-én, vasárnap a Magyar Pro Clubs Bajnokságban a táblázat első két helyét elfoglaló együttessel mérkőztünk meg. A bajnoki címért folytatott harcban, a címvédő Puskás Akadémia mellett, a HELL Honvéd gárdája állt az élen.

HPCL 9-10. forduló:

MTK Budapest Esport–HELL Honvéd 3-1

A kispesti együttessel szemben nagyszerű mérleggel rendelkezünk, mely ezzel az összecsapással tovább javult. A főszerepben két szélsőnk mellett szervező középpályásunk, Binder Ciprián állt. Balásfalvi Zoli két, Orkhan Aliyev pedig egy alkalommal talált be. Mindhárom gólnál Binder adta a gólpasszt a támadóknak.

A rendes játékidő ráadásában Balogh révén tudott szépíteni a Honvéd.

MTK Budapest Esport–Puskás Akadémia Esport 0-2 

A játéknap második találkozóján a listavezetőt fogadtuk. A vendégek a 23. percben tudták megszerezni a vezetést, miután védelmünk bal oldalán vezették támadásukat, majd centerezték be a labdát az érkező Laneckernek.

A térfélcserét követően nagyobb részben tudtuk irányítani az játékot, a felcsúti gárda védelme azonban kiválóan tette dolgát, így nem sikerült megszereznünk az egyenlítést érő gólt.  Az egyre nagyobb kockázatot vállaló védelmünk által hátrahagyott területeket pedig kihasználták riválisunk támadói, így a második góljukat is megszerezték a találkozó utolsó pillanatában.

Három szerzett pontunknak köszönhetően a negyedik helyen állunk a tabellán.

VPG Bajnokok Ligája:

A legrangosabb európai kupasorozat negyedik csoportjába kerültünk a sorsolást követően, ahol a szlovén Olimpija mellett a Billefjord és a Trivellato együtteseivel kell megmérkőznünk a továbbjutásért.

Billefjord Esport EU–MTK Budapest Esport 3-2

December 7-én, kedden mutatkoztuk be az idei kiírásban, ahol fordulatos mérkőzésen maradtunk alul riválisunkkal szemben.

MTK Budapest Esport–Trivellato 2-0

December 9-én folytatódott szereplésünk, amikor hiányzóinkkal kiegészülve léphettünk pályára. A Trivellato ellen magabiztos játékkal szereztük meg a három pontot.

Két találkozót követően a második pozíciót foglaljuk el a táblázaton.

Szakosztályunk támogatója:

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!