Atlétika
Krizsán Xénia

Esport: Irány Tokió!

Publikálva: 2021.05.18 Frissítve: 2021.05.18 eSport

Szimulátorosainknak és Rocket League csapatunknak is adott a lehetőség, hogy Tokióba utazhassanak.

Rocket League – The path to Tokyo:

Yem „Richmond” Richárd csapatkapitányra, Hoós „Shadix” Rolandra, Juhász „Mateos” Mátéra és Zubor „Gogi” Ádámra hosszú, de nem lehetetlen út vár az olimpiai szereplésig.

A selejtezők során négy régióban mérkőznek meg a nemzetek egymással, ahol Magyarország a kelet-európai csoportba került.

Nyílt selejtező:

A megmérettetés nyílt selejtezővel kezdődik, amely június 1-től június 13-áig tart. Országunk régiójában június 1-jén és 8-án küzdenek meg játékosaink a hazai mezőnnyel. A párharc sorsa akkor dől el, amikor az egyik fél két alkalommal nyerni tud.  

Zárt selejtező:

A június 21-i zárt selejtezőbe négy csapat kerül be, akik a nyílt selejtezőkből kvalifikálták magukat a következő körbe. A felek „best of 5” rendszerben mérkőznek meg egymással. Az az együttes képviselheti országunkat, amely a zárt selejtezőkben a legjobbnak bizonyul.

Regionális döntő:

A következő országokkal kerültünk egy csoportba a közép-európai csoportban:

Albánia, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Csehország, Észtország, Fehéroroszország, Görögország, Horvátország, Koszovó, Lettország, Litvánia, Moldova, Montenegró, Lengyelország, Oroszország, Románia, Szerbia, Szlovénia, Szlovákia, Ukrajna.

A nemzetek legjobbjaik a regionális döntőben csapnak össze, ahol négy csoportra osztották a kontinensek. Magyarország az „EMEA" (Európa – Közép-Kelet – Afrika) tagja. „EMEA” országai közül az Egyesült Királyság, Franciaország és Németország kvalifikáció nélkül indulhat a tornán.

Összesen nyolc ország szerepelhet a regionális döntőn június 11. és június 14. között, ahol 80 ezer dollár kerül szétosztásra a résztvevők között. A győztes csapat tagjai 22.000 dollárt vihetnek haza.

További információkat ITT tekinthetnek meg. 

Szimulátor:

Szimulátorosaink is megkezdték a kvalifikációt a tokiói olimpiára. Az indulók a május 13-án, csütörtökön kezdődő selejtezőn juthatnak be az ötkarikás játékokra. A küzdelmeknek helyet adó szoftver a Gran Turismo Sport.

A virtuális olimpiára a világ tizenhat leggyorsabb versenyzője juthat be, minden országból a kvalifikációkon legjobb kört teljesítő pilóta indulhat. Az Európa, Közel-Kelet, Afrika régióból álló csoportból összesen hét pilóta mehet Tokióba.

A globális online selejtező május 13. és május 23. között lesz, a fináléra pedig június 6-án lesz sor.

Szakosztályunk támogatója:

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!