Atlétika
Jankovics Dániel

Esport: három pont a nyitányon

Publikálva: 2023.01.17 Frissítve: 2023.01.17 eSport

Vasárnap elrajtolt a Magyar Bajnokság FIFA-csapatunknak.

Január 15-én kezdetét vette a Magyar Pro Clubs Bajnokság (HPCL), amikor a Vasas és a Diósgyőr esportolóival mérkőztünk meg. 

MTK Budapest Esport–Vasas SC GLT 1-2 

Gódor révén már a 11. percben megszereztük a vezetést, az angyalföldieknek azonban negyedóra elég volt ahhoz, hogy megfordítsák a találkozót. Először Vas talált be a Vasas színeiben, majd Bárdos lőtt a kapuba.  

A térfélcserét követően átvettük az irányítást, mindez azonban Gódor kapufájával tetőzött, nem sikerült pontot otthon tartanunk.  

DVTK Esport–MTK Budapest Esport 0-3 

A vereséget követően megfelelő hozzáállással – néha talán túlzott akarással – léptünk pályára a Diósgyőr ellen. A 41. percben mindez gólt eredményezett és a pontrúgásók specialistája, Juhász Marcell ismét szabadrúgásból talált be. Ezúttal a tizenhatos sarkáról talált helyet a sorfal mellett, lövése pedig az alsó sarokban landolt.  

A második játékrészt Juhász gólja nyitotta, aki cselt követően ismét a rövid sarkot vette célba, sikeresen. A 80. percben Gódor biztosította góljával sikerünket. 

Három szerzett pontunkkal az ötödik helyen állunk a tabellán

Csapatunk kapitánya, Rácz András értékelte az első fordulót:

– A mutatott játék a mezőnyben mindkét meccsen jól nézett ki. Sajnos a Vasas kettő helyzetéből kettőt kihasznált és elöl még akadozott a gépezet, így sajnos nem sikerült pontot szereznünk. A DVTK ellen a kezdeti görcsösségből, egy egyéni villanás kizökentette a csapatot és onnantól magabiztosan sikerült abszolválni a meccset. 

Szakosztályunk támogatója:

  

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!