Karate
Sterck Laura

Esport: Fehér Dániel ismét balszerencsés volt, FIFA-csapatunk január 16-án lép pályára a bajnokságban

Publikálva: 2022.01.14 Frissítve: 2022.01.14 eSport

Pilótánkat vétlen szituációban találta el holland vetélytársa, Pro Clubs játékosainkra pedig három összecsapás vár vasárnap.

ARL GT3 Pro Trophy 2. kör – Silverstone

Január 11-én Fehér Dániel és Henrich Dávid az Apex Racing League GT3-as kategóriájú sorozatának második fordulóján vett részt, a mezőny a legendás Silverstone-ba látogatott.

A kvalifikáción Fehér a tizenegyedik, Henrich pedig a tizenhatodik pozícióból várhatta a hatvan perces verseny repülőrajtját.

Fehér már a startot követően javítani tudott pozícióján, a norvég Myrvangot tudta maga mögé utasítani. Pár kanyarral később a holland Lotterman azonban elvétett manőverrel pilótánknak ütközött, így mindketten megpördültek, és a mezőny végéről voltak kénytelenek folytatni a futamot. Fehér az esetet követően ki is állt kerékcserére, és a többiektől eltérő stratégiával folytatta.

Henrich Dávid kiváló helyezkedésének köszönhetően egészen a tizenegyedik helyig lépett előre.

A kerékcseréket követően nem tudtak pilótáink előrébb lépni. Fehér a megpördülés következtében jelentősen lemaradt a mezőnytől, Henrich pedig légüres térben autózott. A futam végéig sem változott sorrend, így Henrichet a tizenegyedik, Fehért pedig a tizenhatodik pozícióban intette le a kockás zászló.

FIFA:

HPCL 13., 15-16. forduló

Január 16-án, szombaton folytatódik a Magyar Pro Clubs bajnokság, aznap három összecsapáson lépünk pályára. A ZTE FC és a Grosics Alapítvány elleni találkozókon kívül a Hajdúnánás kérésére elhalasztott mérkőzést is a nyolcadik játéknapon teljesítjük.

MTK Budapest Esport–Hajdúnánás FK – Goolasso 20:30

A bajnokság újonca méltó helytállásának köszönhetően a mezőny egyetlen középcsapata lett. A Hajdúnánástól öt pontra tartózkodó, hetedik pozícióban lévő Veszprém Futsal Esportig bezárólag mindenki reális eséllyel rendelkezik, hogy a dobogó egyik helyét megszerezze. A Hajdúnánástól hét pontra lemaradó Vasas SC GLT-től kezdődően pedig a kiesés elkerülése az együttesek célja.

Az első találkozón Gódor Donát duplájának köszönhetően sikerült megszereznünk a három pontot jelentő győzelmet.

MTK Budapest Esport–ZTE FC Esport 21:00

Az odavágón vereséget szenvedtünk riválisunktól, akit viszont sikerült a találkozó óta megelőzni a tabellán. Jelenleg a hatodik pozíciót foglalják el a táblázaton, miután huszonhárom egységet gyűjtöttek, tizennégy forduló alatt.  

Grosics Alapítvány–MTK Budapest Esport 21:30

A középmezőny aljáról egészen a negyedik helyig ugrott előre a Grosics gárdája. Védelmüket dicséri, hogy utolsó négy találkozójukon mindössze egy alkalommal kapituláltak.

A két csapat november 28-án találkozott, amikor Kovács Dániel fejesét követően Ács tudott egyenlíteni. A gyors gólcsere után nem esett további találat, így a döntetlennel zárult az összecsapás.

A találkozókat élőben követhetik szakosztályunk YouTube-csatornáján.

Szakosztályunk támogatója:

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!