Atlétika
Szabó Beatrix

Esport: Endrődi értékeli szezonját

Publikálva: 2022.08.20 Frissítve: 2022.08.19 eSport

Szimulátorosunk, Endrődi Dominik bronzéremmel zárta első teljes idényét.

Endrődi Dominik a tavalyi szezont megelőzően csatlakozott szimulátor szakágunkhoz, amikor még az F1HL ligában szerepelt. Az idény felénél váltott és ezt követően a Hungarian e-Sport Series sorozatánál ült hétről hétre volán mögé a Haas utójában. Dominik Ausztráliában ünnepelhette első sikerét, a ponttáblázaton pedig harmadik helyen végzett összesítésben.

Pilótánkat kérdeztük, hogyan értékeli szezonját: 

– Az első Hungarian e-Sport Series-ben (HES) eltöltött szezonod után rögtön harmadik helyet ünnepelhetsz. Miben különbözött az eddigi ligáktól, amikben versenyeztél?

– Nagy öröm számomra, hogy az első szezonomban sikerült egy ilyen jó eredményt elérni teljesen új mezőnyben, nagyon erős vetélytársakkal szemben. A fő indok, amiért váltottam az az, hogy ahol eddig versenyeztem meg volt kötve a versenyzők keze. Kötelező volt az alap autóbeállítások használata, továbbá a kipörgésgátlót sem lehetett kikapcsolni és úgy éreztem ez engem gátol a fejlődésemben. Muszáj volt váltani egy olyan ligára, ahol szabad az egyéb segítségek kikapcsolása és saját beállításokkal versenyezni. Úgyhogy főleg ezért választottam a Hungarian e-Sports Seriest. 

– Milyen a kapcsolatod a csapattársaddal? 

– Eddig nem volt fix csapattársam, mivel utolsó pillanatban jelentkeztem az előző szezonra és üresedés miatt kerültem be pár nappal az indulás előtt. Akivel lettem volna egy csapatban visszamondta az ülését, így tartalékos pilóta vette át a szerepét. Hamarosan kezdődik az új szezon, amit egy autókiosztó és csapatbejelentés előz meg, így nemsokára megismerkedhetek az új csapattársammal. 

– Mik a céljaid a következő szezonban? 

– Már egyre jobban kezdem felmérni a terepet a Silver ligával kapcsolatban, úgyhogy mindenképpen a bajnoki cím lenne a célom, és ha ez megvan utána pályázni egy Gold ülésre a HES eggyel magasabb, vagyis a top kategóriájában.

A HES Silver Liga negyedik szezonjának összefoglalója IDE, legszebb előzései pedig IDE kattintva tekinthetők meg.

Szakosztályunk támogatója:

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!