Taekwondo
Salim Sharif

Esport: Emelt fővel búcsúztunk Európától

Publikálva: 2022.01.21 Frissítve: 2022.01.21 eSport

A ZEAL 22 EU együttese ellen a harmadik összecsapás hosszabbítása döntött a VPG eChampions League kieséses szakaszában.

Január 19-én, szerdán pályára léptünk a VPG eChampions League kieséses szakaszában.

VPG eChampions League Round of 32:

A Virtual Pro Gaming által rendezett sorozatban a csoportból való továbbjutást követően a két magyar együttessel (ZTE FC és Puskás Akadémia) összesorsolt kvartettet magabiztosan megnyerő ZEAL 22 EU együttesével kellett megvívnunk a továbbjutásért. Vetélytársunk az Esports Premier bajnokságában szerepel, amely az Európa elitjét magába foglaló pontvadászat.

MTK Budapest Esport–ZEAL 22 EU 0-0

A találkozó a két fél közötti taktikai csatáról szólt. A mezőnyben a vendégek domináltak, akik háromvédős rendszerükkel képesek voltak uralni a középpályát. Első komolyabb lehetőségükre mégis az 51. percig kellett várni. Az akciót góllal fejezte be támadójuk, amelyet azonban egy lesállás előzött meg.

60 minutumnyi játékidőre volt szükség csapatunk első lövéséig, amelyet csapatkapitányunk, Rácz András mutatott be. Ezt követően érkezett Gódor révén a találkozó eddigi legkomolyabb helyzete, amikor a felső lécről vágódott le játékosunk próbálkozása.

A mérkőzés irama jelentősen lelassult az utolsó negyedórára, és gól nélküli döntetlennél szólt meg a hármas sípszó.   

ZEAL 22 EU–MTK Budapest Esport 0-0

A visszavágón még összeszedettebb játékot mutattunk be, amely főleg a védekezésünkön látszott meg. Hátvédjeink összesen negyven alkalommal szereztek labdát, és három alkalommal engedték a hazai támadókat lövésig. Ugyanakkor támadóink ezúttal lövésig sem tudtak eljutni, de az előző eredmény birtokában a döntetlen is megfelelő eredménynek bizonyult.

Az eChampions League szabályai értelmében harmadik összecsapáson kellett eldönteni a továbbjutás sorsát.

ZEAL 22 EU–MTK Budapest Esport 3-2

Ivószünetnyi időt adtak egymásnak a felek a kezdőrúgást megelőzően.

Balszerencsénkre riválisunk szerezte meg az első találatot a 12. percben, miután Mihályt körbekerítve megszerezték a játékszert. Az első lövést védeni tudta Bíró, a kipattanóra azonban üresen érkezett Robica, aki nem hibázott.

Játékosaink csapatként küzdöttek, és a szezon eddigi legjobb teljesítményét nyújtották jóval magasabban jegyzett ellenfelükkel szemben. Mindezt az is bizonyítja, hogy első lehetőségünkből sikerült az egyenlítés Binder révén a 30. minutumban, akit a második párharcán pályára lépő Juhász szolgált ki.

A térfélcserét követően ismét hátrányba kerültünk, amikor a nagyszerű indítást gólra váltó Brozu talált be. Gódor révén azonban újra hamar sikerült egalizálni, így döntetlen állásról folytatódott a küzdelem.

A rendes játékidő döntetlennel ért véget, következhetett a hosszabbítás.

A végjáték drámaira sikeredett, hiszen az utolsó percben sarokrúgást követően szerezte meg a győzelmet vetélytársunk. Több játékosunk sem tudta lekezelni a labdát, amely így a hazaiakhoz került, akik elképesztő hidegvérrel oldották meg a szituációt, amely így góllal zárult.

A kiesés ellenére elégedett volt kapitányunk a csapata játékosainak teljesítményével, akik a kiváló mezőnymunka mellett valamennyi helyzetüket góllal tudták befejezni.

HPCL:

Január 23-án a Magyar Pro Clubs Bajnokság tízedik játéknapján a PTE PEAC együttese mellett a TrollFoci-Hálószaggató esportolóival mérkőzünk meg.

Szakosztályunk támogatója:

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!