Atlétika
Szabó Beatrix

Esport: duplán izgulhatnak a focirajongók

Publikálva: 2022.12.14 Frissítve: 2022.12.14 eSport

Vasárnap nemcsak a tévékészülékek, hanem a monitorok előtt is szurkolhatnak a focirajongók. A 2022. december 10-én és 11-én online selejtezővel indult ötödik K&H e-kupa FIFA 1v1 bajnokságon már az Electronic Arts játékkiadó világhírű sportjátékának legújabb kiadásával versenyeznek az e-sportolók. A kvalifikáción legjobban teljesítő nyolc magyar játékos december 18-án, az MTK Budapest Esport Arénában méri össze tudását a bajnoki címért.

Amikor a K&H az első, szektoron kívüli támogatóként 2018-ban a hazai e-sport mellé állt, egyértelmű volt, hogy a legrégibb, legikonikusabb sportvideójáték bajnokságán ott a helyünk. De nemcsak a foci online változatának népszerűségében látható a hasonlóság, hanem abban is, hogy az e-sportolók ugyanazzal az eltökéltséggel, elszántsággal akarják megmutatni tudásuk legjavát, azzal a győzni akarással csapnak össze ellenfeleikkel, mint amit a jelenleg is zajló világbajnokságon láthatunk” – magyarázta Horváth Magyary Voljč Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója.

A nyílt selejtezőkön továbbjutó nyolc játékos az Új Hidegkuti Nándor Stadion Esport Arénájában megrendezésre kerülő döntőn méri össze tudását, felső-alsóágas lebonyolítási rendszerben, december 18-án vasárnap, 10:00 órától. A helyszíni szurkolók előtt megtartott finálén kiderül, hogy kik állhatnak dobogóra és vihetik haza az értékes nyereményeket. A rendezvényre a belépés ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött. A döntő összecsapásait online az esport2tv twitch csatornán lehet követni. A K&H támogatásával megvalósuló esemény részleteiről bővebben a kupa honlapján és Facebook eseményében lehet olvasni. 

A kupa az MTK Budapest szervezésében valósul meg. A fővárosi egyesület 5 éve, a sportszervezetek közül elsőként alapította meg esport szakosztályát. A divízió célja, hogy felkarolja azokat a tehetséges fiatalokat, akik kimagasló teljesítményükkel meghatározó szereplők lehetnek a sport új, digitális versenyszférájában.

Szakosztályunk támogatója

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!