Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Esport: bronzéremmel tértek vissza Rocket League-játékosaink

Publikálva: 2023.12.10 Frissítve: 2023.12.10 eSport

Régi-új csapatunk harmadik helyen zárt a Mikulás-kupán.

2023. december 1-től újabb változások álltak be esportszakosztályunk életében, hiszen visszatért korábbi Rocket League-csapatunk. A Yem „richmond” Richárd, Juhász „Mateos” Máté és Zubor „Gogi” Ádám trió kilenc hónap után csatlakozott ismét egyesületünkhöz.

A játékosok már túl is vannak első MTK-s versenyükön, december 2-án a Gamerlandben rendezett Samsung Gamer Night 2023 Mikulás-kupáján szerepeltek. Az eseményen részt vevő tizenkét csapatot két csoportba sorolták. Az MTK Budapest a „B” jelű hatosba került a Cheat and Shine, Edifier Afterglow Esports, Sound's Kittens, Pog frog és az SC Sopron SMAFC Esport csapatával. Együttesünk az első négy mérkőzését 2-0-ra megnyerte, majd az utolsó körben a Cheat and Shine-tól ugyanilyen arányban kikapott, így csoportjában a második helyen végzett. A csoportgyőztesek az elődöntőben csatlakoztak be, míg a 2-3. helyen továbbjutottaknak a negyeddöntőben folytatódott a verseny.

Csapatunk a rájátszás első fordulójában 3-1-re nyert a MetaTensei Esports ellen, majd az elődöntőben kiélezett mérkőzésen maradt alul 3-2-re a Budapest Five-val szemben. 2-2-es állás után az ötödik mérkőzés utolsó másodperceiben egyenlített ellenfelünk, ezzel hosszabbításra mentve a találkozót. A ráadásban a BP5 szerezte az aranygólt, ezzel ők jutottak a döntőbe, míg mi a harmadik helyért játszhattunk.

A bronzmeccs már simább volt, magabiztos játékkal, 3-0-ra nyertünk a Honvéd esportolói ellen.

Tabella, ágrajz: Liquipedia

Szakosztályunk támogatói:

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!