Kézilabda
Török Lilly

Esport: Ambrus Zoltán már javában készül a világbajnokságra

Publikálva: 2023.08.19 Frissítve: 2023.08.19 eSport

Augusztus 24. és szeptember 4. között a romániai Jászvásárban rendezik meg az IESF-világbajnokságot. A versenyen három platformon, öt játékban mutathatják meg magukat a válogatottak.

Tekken 7-ben hazánkat Ambrus „GenZo” Zoltán képviseli, aki a márciusi nemzeti válogatót megnyerve szerzett indulási jogot. A verekedős játékra augusztus 26. és szeptember 2. között kerül sor 92 ország 105 esportolója részvételével.

Zolit arról kérdeztük, hogyan készül a világbajnokságra?

– Egyrészt online játszom, másrészt megnézem a visszajátszásokat. Emellett a gyakorló módban elemzem a pályák és a karakterek sajátosságait, valamint az interneten szoktam magas szintű mérkőzéseket elemezni. A szokásos felkészülésem ezúttal kiegészült az offline gyakorlással is. Erre a Covid előtt több lehetőségem volt, de azóta Magyarországon – a válogatók kivételével – nem rendeztek offline versenyeket. A márciusi kvalifikáció előtt 2021-ben volt legutóbb, amit szintén megnyertem.

Csak egy karaktert fogsz használni?

– A fő karakterem Nina. Szoktam a többivel is játszani online, de azok körülbelül egy-egy hónap után kimennek az izommemóriámból.

Mennyire lesz más a világbajnokságon szerepelni?

– Abban hasonlít más versenyekre, hogy ki van rakva a gép, odaülünk, aztán lejátsszuk a meccseket, viszont a tét miatt mégis más az egésznek a hangulata.

Hogyan zajlik majd a verseny?

– A résztvevőket várhatóan négy-öt fős csoportokba osztják, ahonnan az első kettő jut tovább az egyenes kieséses szakaszba, ahol a vesztesek az alsó ágon folytathatják. Onnan is be lehet kerülni a döntőbe, de akkor kétszer kell megverni az ellenfelet a fináléban.

A mérkőzéseket a Nemzetközi Esport Szövetség Twitch-csatornáján lehet majd élőben követni.

(Az első kép forrása: esport1.hu)

Szakosztályunk támogatói:

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!