Atlétika
Diósi-Moravcsik Angéla

Esport: A gólszerzők használták a fejüket

Publikálva: 2021.03.30 Frissítve: 2021.04.03 eSport

Mindkét találkozót egy találat döntötte el, ezeket a játékosok fejjel szerezték. Az odavágón három, a második összecsapáson nulla szerzett pontot jelentettek nekünk ezek a gólok.

A Magyar Pro Clubs Bajnokság (HPCL) második játéknapján a HELL Honvéd és a ZTE FC esport gárdájával mérkőztünk meg. Mindkét együttes az élmezőny tagjai közé tartozott az előző kiírásban, és a dobogós helyezésekért küzdhettek. A Honvéd együttesének sikerült a pódium második fokára állni, a zalaegerszegiek azonban kénytelenek voltak a hatodik hellyel beérni és az Európa-liga indulással.

HPCL I. osztály

3-4. forduló:

MTK Budapest esport–HELL Honvéd 1-0

Az idei szériára jellemző mérkőzést láthattak a nézők vasárnap este. A felek stabil hátvédsorát szinte lehetetlenség volt felbontani. Az áttörést egy beadás hozta, amikor Batik ívelése megtalálta a jóval magasabb védőjét megelőző Hajdút. Támadónk fejesgólja három pontot ért, és folytattuk kiváló szériánkat a HELL Honvéd együttese ellen, hiszen a bajnokságban legutóbbi nyolc találkozónkon mindössze egy alkalommal szenvedtünk vereséget.

ZTE FC esport–MTK Budapest 1-0

A mérkőzést ismét egy találat döntötte el, amely az első játékrész hosszabbításában született. A zalaegerszegi hátvéd Fehért, és az őt kisegíteni próbáló Majorosit megelőzve talált a hálóba, sarokrúgást követően. A második félidőben teljes mértékben sikerült átvennünk a kezdeményezést, azonban a zalai hálóőr bravúrjainak köszönhetően megtartotta a hazai együttes az előnyét. Hajdú és Batik többször is közel állt az egyenlítéshez, és az előrehúzódó Fehér fejesét is hárítani tudta a remek formában lévő Kalauz.  

A tabellán a negyedik helyet foglaljuk el négy találkozót követően.

5-6. forduló:

A következő játéknapon az élvonal két újoncával mérkőzünk meg. A Grosics Alapítvány fogadása után a LvL Up esport vendégeként lépünk pályára.

MTK Budapest esport–Grosics Alapítvány 21:00

LvL esport–MTK Budapest esport 21:30

Szakosztályunk támogatója:

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!