Taekwondo
Salim Sharif

Éremmel költözne haza Ciki bá'

Publikálva: 2016.03.28 Frissítve: 2016.03.28 Labdarúgás

A magyar válogatott Európa-bajnoki felkészülése miatt lélegzetnyi szünethez jutottak az MTK Budapest labdarúgói az OTP Bank Liga küzdelmeiben. Ez a kis szusszanó jó lehetőséget kínált arra, hogy rövid értékelést kérjünk Teodoru Vaszilisz vezetőedzőtől a tavaszi szezon eddig lejátszott mérkőzéseiről és megkérdezzük, mire lehet képes csapata a hátralévő erőltetett menetben.

– A mai MTK Budapest már Teodoru Vaszilisz csapata?

– Nem volt könnyű a feladatom, hiszen a törökországi edzőtábor után kellett átvennem a csapatot. A kinti kiváló körülmények után sokat kellett műfüvön, rossz időben tréningeznünk, ami azért más, mint a füves pályán ránk váró kihívás hétről-hétre. Persze nem voltunk ezzel egyedül a magyar csapatok között, de így kevésbé hatékonyan tudtuk gyakorolni az általam elvárt elemeket. Azért már alakul a csapat. Roppant fontos volt, hogy pontot szereztünk a nyitányban, és az Újpest elleni hazai mérkőzésünk második félidejétől pedig valóban úgy érzem, hogy olyasmit játszunk, amit a későbbiekben is látni akarok a pályán. Vannak persze kevésbé látványos meccseink, de az biztos, hogy akaratban soha nem volt hiány.

– Mire jó a mostani bajnoki szünet?

– Jól jött az erőltetett menetben a pihenés mindenkinek, főleg a sérültjeinknek. Elég érdekes amúgy ez a tavaszi idény, ahol először játszottunk három hét alatt hat meccset, majd most két hét pauza a válogatott találkozó miatt, aztán pedig következik három hét alatt nyolc találkozó. Komoly edzői kihívás ez, és nehéz feladat, nekem és a játékosoknak egyaránt. Figyelnünk kell a lapokra, és kerülnünk kell az újabb sérüléseket.

– A sérülések valóban elég erőteljesen alakítják mostanában a kezdő csapatot.

– Csatár poszton vannak kihívásaink, az biztos. Jelenleg Gera, Hrepka és Nikacs egészségesek teljesen, a többieknek mind van kisebb-nagyobb sérülésük. Varga Szabi szerencsére hamarosan visszatérhet, de őt is csak fokozatosan lehet majd terhelni. Torghelle nagy kiesés, de remélem, hogy ő és Ramos is mielőbb bekapcsolódhat majd a közös munkába. Sok idő persze nincs gyógyulgatni, hiszen az Eb miatt villámgyorsan véget is ér az idei bajnokság.

– Az MTK szurkolói számolgatnak, szeretnék dobogón látni a csapatot az idény végén. Összejöhet?

– Ami bizonyos, nagyon motiváltak vagyunk, ezt a célt tűztük ki magunk elé. A bajnokság ettől még hihetetlenül kiegyensúlyozott, a második és a hatodik helyezett pillanatok alatt helyet cserélhet egymással. Ettől még hiszek benne, hogy inkább végzünk érmes helyen, mint a középmezőnyben. Nem szabad elfelejteni, hogy nagy hátrányban vagyunk riválisainkhoz képest azzal, hogy nincs igazi hazai pályánk, de nem foglalkozunk vele különösebben, inkább igyekszünk elérni, hogy nemzetközi kupaszereplő csapat foglalhassa el méltó otthonát, az Új Hidegkuti Nándor Stadiont.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!