Atlétika
Krizsán Xénia

Éremben is bízhatunk

Publikálva: 2020.08.21 Frissítve: 2020.08.21 Atlétika

Dobnak, ugranak, futnak, és még éremben is reménykednek az MTK Budapest ígéretei a hétvégi országos ifjúsági atlétikai bajnokságon Debrecenben.

Szombaton és vasárnap a debreceni Gyulai István Atlétikai Stadionban rendezik meg az országos ifjúsági atlétikai bajnokságot, amelyen öt fiatal ígéretünk vesz részt.

Az első MTK-s érdekeltség az esemény első napjának ötödik versenyszámában érkezik el, amikor is Weiner Anna 100 méteres síkfutásban méreti meg magát. Szombat délután pedig az egyre jobb formát mutató Némethy Szabolcs is bemutatkozik gerelyhajításban. Szabolcs július végén 54.35 méteres egyéni csúcsot ért el a Honvéd-kupán, ezzel az eredménnyel a tavalyi U18-as országos bajnokságon dobogóközelbe került volna. Most nem jósolgatunk, de biztosan jobb helyezést szeretne elérni az akkori hetediknél.



Bathó Gergely szombaton 400 méteren, másnap 200-on indul. Előbbi távra 55.07-es, utóbbira 25.32-es idővel érkezik. Ez az igen népes mezőnyök második felébe sorolja őt, számára az egyéni csúcsok megjavítása lehet a cél.

A vasárnapi leány rúdugrásban két versenyzőnknek is szoríthatunk. Hornácsik Lili 3.20 méteres legjobbal érkezik. Ő ezt a magasságot elég stabilan tudja, hiszen idei hat szabadtéri versenyéből ötször is teljesítette, de fedettpályáról 3.31-e is van már.

Épp a fedettpályás ifibajnokságon volt ezüstérmes a tavalyi serdülőbajnok Kováts Fanni, aki 3.70 méteren tartózkodik szabadtéren. Igaz, ehhez nem került közel legutóbbi versenyén, a felnőttbajnokságon, de az azt megelőző Budapest Openen tudta reprodukálni egyéni rekordját. A szám fő esélyese a fedettpályás korosztályos csúcstartó (4.10) pécsi Garamvölgyi Petra, aki viszont nyáron még nem tudott 3.80-nál jobbat. Bízunk a szoros versenyben, és a minél fényesebb éremben.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!