Atlétika
Szabó Beatrix

Ennél jobb játék kell

Publikálva: 2014.11.01 Frissítve: 2014.11.02 Röplabda

Sima vereségével a tabella utolsó előtti helyére esett vissza az MTK Budapest.

Nincs mese, ezen a meccsen nyerni kell, mondta egy MTK szurkoló a Testnevelési Egyetem sportcsarnokában, közvetlenül a meccs előtt. A tudósító meg bólogatott: igen, ezt a találkozót hozni kellene. Az Aluprof-TF-Budapest is és az MTK is gyengélkedik, jó lenne, ha utóbbi mászna ki a gödörből. Nem sikerült.

Az már fél órával a mérkőzés előtt kiderült, hogy ember nem lesz, akit elvakít a fény a csarnokban. A plafonon pihenő fénycsövek egy része ugyanis maximum figyelt, de nem világított. Talán erre is fogható az első játszma vérszegény játéka. Az első játékszakasz hosszú találkozót sejtetett, hiszen felváltva estek a pontok. 7-6-nál vezetett először, s mint később kiderült utoljára, a vendégcsapat. Ezután ugyanis jött az érthetetlen, és értelmezhetetlen visszaesés, amit a TF kíméletlenül kihasznált. A játszma hátralévő részét 19-6-ra nyerték a fehér mezes házigazdák, így 25-13 lett a vége.

Ebben az időszakban kiemelkedett a mezőnyből az egyetemi csapat feladója, a bolgár Guncseva, aki a legrosszabb helyzetből is szépen emelte a labdákat társainak, így már nem volt nehéz dolguk a befejezéssel.

A második szettben nagyjából ott folytatódott minden, ahogyan az elsőben abbamaradt. Ráadásul ekkor már az MTK nyitásai sem sikerültek. Szél Márta cserékkel próbálta felrázni csapatát, de hiába. 25-17-re nyert a TF, és már 2-0-ra vezetett.

A harmadik játszma azután nagyszerű vendég blokkal kezdődött, de ezt mindjárt követte az elrontott nyitás. Ettől függetlenül érezni lehetett, hogy végre elkezdtek pörögni a vendégek, melynek köszönhetően egyre több kidolgozott akciójuk alakult ki. De hiába a jó támadójáték, ha katasztrofális a nyitásfogadás. A TF első nyolc pontjából négy, ebben a játszmában „benyelt” szerva után következett. De az elrontott fogadások ellenére is tartotta a csapat a lépést az ellenfelével, sőt 12-12-nél utol is érte. 18-18-ig felváltva estek a pontok, ám ezután megint jött a hullámvölgy, amely a meccs elvesztését is jelentette. A vége 25-22, és 3-0 a TF-nek.

1 óra 8 perc alatt bukott el az MTK, amely így visszazuhant a tabella utolsó előtti helyére.

Aluprof-TF-Budapest - MTK Budapest 3-0 (25-13, 25-17, 25-22)

Szél Márta vezetőedző (MTK Budapest): – Szomorú vagyok, mert nagyon sok hibával játszottunk. Egész héten gyakoroltuk a nyitásokat, ennek ellenére borzalmasan gyengén ment. Az ellenfél könnyedén fogadta, majd ütötte be ezeket a labdákat. Ha meg elkezdtünk végre pörögni jött az érthetetlen rontás, vagy a bírói hiba.

Gubik János vezetőedző (Aluprof-TF-Budapest): – Elégedett vagyok, mert a lányok pontosan azt tették, amit megbeszéltünk. Nagyon jól játszott a feladónk, bár az még látható, hogy három hét után nem tökéletes az összhang közte, és a többiek között. Az MTK szétesően játszott. Ennél többet tudnának.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!