Atlétika
Jankovics Dániel

Emelt fővel (GALÉRIA)

Publikálva: 2015.10.21 Frissítve: 2015.10.21 Kézilabda

A bajnokságban és Bajnokok Ligájában egyaránt veretlen Győri Audi ETO KC látogatott az Elektromos Csarnokba. A zöld-fehérek nyugodtan nevezhetőek a világ egyik legjobb csapatának, így vállalható, hogy Golovin Vlagyimir együttese 27-12-re alulmaradt velük szemben.

MTK Budapest – Győri Audi ETO KC 12-27 (6-13)
Elektromos Csarnok
300 néző
Vezette: Medve Róbert, Nagy László

MTK Budapest: Ignácz-Pethő Renáta, Putz Klaudia – Martina Bacikova, Szandai Martina, Sztankovics Réka, Balog Beáta (4/3), Török Petra, Horváth Dóra (1), Kovács Gréta, Blaubacher Dóra, Gera Szimonetta (1), Dakos Noémi (1), Hosszu Boglárka, Lilija Gorilszka (2), Valovics Nóra (3), Barna Éva
Vezetőedző: Golovin Vlagyimir

Győri Audi ETO KC: Kiss Éva, Wéninger Alexa – Jana Knedlikova (4), Heidi Löke (2), Hársfalvi Júlia (1), Korsós Dorina (1), Görbicz Anita (3), Kovacsics Anikó (3/1), Linn Jörum Sulland (2/1), Eduarda Amorim (3), Planéta Szimonetta (2), Tomori Zsuzsanna, Cornelia Groot, Yvette Broch (3), Bognár-Bódi Bernadett (3)
Vezetőedző: Ambros Martin

Kiállítások: 4, ill. 2 perc
Hétméteresek: 3/3, ill. 3/2

A mérkőzés alakulása: 6. perc: 1-4, 12. perc: 4-7, 17 perc: 4-9, 26. perc: 4-12, 32. perc: 6-15, 38. perc: 8-17, 42. perc: 8-20, 56. perc: 11-26.

A meccs úgy kezdődött, ahogy arra számítani lehetett: a visszatérő Görbicz Anita vezette Győr, az első percektől kezdve egyértelművé tette, hogy a két pontért jött, és ennek megfelelően már korán elhúzott. Sajnos az első tíz percben ebben partner volt az MTK Budapest is, időnként kicsit megszeppentnek tűntek a kék-fehér lányok, túlságosan tisztelték nagynevű ellenfelüket. Szépen, lassan aztán oldódott a hazaiak görcsössége, megszülettek az első akciógólok, és bár megszorongatni nem sikerült a Győrt, de Golovin Vlagyimir együttese játékban fel tudott nőni ellenfeléhez. Hozzátartozik az igazsághoz, hogy az első félidőben rengeteg pontatlanság és kihagyott ziccerek jellemezték mindkét csapat támadójátékát, így mindössze 6-13 volt az állás a szünetben. 

A második játékrész elejét ismét megnyomta a győri csapat, egyértelműsítve a mérkőzés végkimenetelét. Azonban Golovin Vlagyimir, jól időzített időkéréssel elejét vette az esetleges összeomlásnak, és a kék-fehérek ugyanolyan fegyelmezetten védekeztek tovább, mint tették az első félidőben. A vendégek – annak ellenére, hogy gyors, lendületes támadásokat vezettek – érezhetően csak annyit adtak ki magukból, amennyit muszáj volt, mivel a hétvégén a dán Midtjylland együttesét fogadják a BL-ben. Az MTK játékosok közül nehéz bárkit is kiemelni, mivel csapatként álltak helyt, elsősorban védekezésben. Részben ennek köszönhetően 12-27 lett a találkozó végeredménye, és így a kék-fehérek továbbra is a tabella nyolcadik helyén állnak. Most két és fél hét szünet vár a lányokra, utána pedig egy sorsdöntő meccs a Mosonmagyaróvár ellen. 

Golovin Vlagyimir, vezetőedző (MTK Budapest): – Tudtuk, hogy a világ egyik legjobb csapatával fogunk játszani, tudtuk, hogy nem lesz egyszerű. A 27 kapott gólt lehet kiemelni, mint pozitívumot. A támadójátékunk már nem ment ilyen jól, de ez nem véletlen, az ellenfelet magasabb, erősebb játékosok alkotják. A sok technikai hiba beárnyékolja kicsit a mai teljesítményünket, de alapvetően elégedett vagyok, mindent megtettünk, hogy kiszolgáljuk a közönséget. 

Ambros Martin, vezetőedző (Győri Audi ETO KC): – Ma a számszerű eredmény volt e legkevésbé lényeges, inkább az volt fontos, hogy a begyakorolt figurákat miként tudjuk megvalósítani éles helyzetekben, ezzel elégedett is vagyok. Az viszont figyelemreméltó, hogy az MTK Budapest, a kiemelkedően jó edzőjével, és ügyes fiataljaival milyen komoly ellenállást tanúsított. Csak idő kérdése és a kék-fehérekkel is komolyan számolni kell.

 

Emelt fővel (GALÉRIA)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!