Atlétika
Szabó Beatrix

Elsővel felérő második hely

Publikálva: 2016.07.10 Frissítve: 2016.07.10 Tenisz

Babos Tímea, az MTK Budapest teniszezője második helyen végzett párosban a wimbledoni tenisztornán.

A riói olimpiára készülő Babos Tímea, az MTK Budapest teniszezője kazah partnerével, Jaroszlava Svedovával indult párosban a wimbledoni tenisztornán.

Az első körben egy amerikai duó, Madison Keys és Sloan Stephens várt Timiékre. A találkozó azonban meglehetősen sima volt, Babosék 65 perc alatt, két szettben kiharcolták a továbbjutást.

A legjobb 32 között japán párossal találkozott a Babos, Svedova duó. Ez a meccs, ha lehet, még az elsőnél is könnyebbnek bizonyult, ezúttal 52 perc is elég volt az ázsiaiak legyőzéséhez.

A nyolcaddöntőben jött a torna egyik legnehezebb meccse, melyen a magyar felmenőkkel bíró Konta Johanna, és Maria Sanchez várt Timiékre. Két órán keresztül gyűrték egymást a felek: az első szettet Kontáék nyerték, a másodikat Babosék (meglepően simán), és a harmadikban hatalmas küzdelemben végül kiharcolta a továbbjutást a kék-fehérek teniszezője és partnere.

A negyeddöntőben, a sportág svájci legendájával, Martina Hingis-szel, és indiai partnerével, Sania Mirzával találta szemben magát a Babos, Svedova duó. Bár sokan féltették ettől a párharctól Timiéket, ők kevesebb mint hetven perc alatt, két szettben legyőzték ellenfelüket.

A döntőbe jutásért ismét egy amerikai párost, Raquel Atawót és Abigail Spearst kellett legyőznie a magyarnak és partnerének. Ezúttal már négy perccel több kellett a győzelemhez, mint Hingisék ellen, de Atawóék sem tudták megállítani Timiéket.

A fináléban a rettegett Williams nővérek vártak Babosékra. Az első hat game-et követően 3-3 volt az állás, de végül érvényesíteni tudta erőfölényét és több tapasztalatát az amerikai páros, és másfél óra alatt legyőzték Timiéket.

Babosék második helye több mint biztató, egy hónappal az olimpia előtt, ahol – Jani Réka Luca szabadkártyájának köszönhetően – Babos Tímea párosban is bizonyíthat.

1. kör:
Keys, Stephens – Babos, Svedova 2-6, 4-6

2. kör:
Aoyama, Ninomiya – Babos, Svedova 1-6, 3-6

Nyolcaddöntő:
Konta, Sanchez – Babos, Svedova 6-4, 1-6, 5-7

Negyeddöntő:
Hingis, Mirza – Babos, Svedova 2-6, 4-6

Elődöntő:
Babos, Svedova – Atawo, Spears 6-4, 6-2

Döntő:
Babos, Svedova – S. Williams, V. Williams 3-6, 4-6

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!