Vívás – kard
Szatmári András

Éllovasok

Publikálva: 2015.03.23 Frissítve: 2015.03.23

A pompás első félidő eldöntötte a csoportrangadó sorsát. A szünetben már húsz ponttal vezetett az MTK Törökbálint, mely így pontelőnnyel vezeti a tabellát.

MTK Törökbálint - Metal-Work Bonyhád  74-55 (19-10, 24-13, 11-14, 20-18)

Törökbálint Sportközpont, 300 néző

Az NB I/B Nyugati-csoportjának rangadóján, a többieket messze megelőzve, az első két helyen álló két csapat találkozóján, az első kosarat a Bonyhád játékosa, Gébert Attila szerezte. Mint később kiderült, ekkor vezetett utoljára a bajnoki címvédő.

Wehner Zoltán előbb kiegyenlített, majd remek labdaszerzés után megpasszolta Horváth Kristófot, aki megszerezte a hazaiak számára az előnyt (4-2). Miközben remekül védekezett az MTK Törökbálint, a támadó oldalon háromszor egymás után lejátszódott az igencsak tetszetős jelenet: Spiriev Olivér passzából Horváth Kristóf bevágott egy triplát. Amikor aztán Baross Kristóf középtávolija is ült, hat perc után 15-2-re alakult az állás. Ekkor a vendégcsapat is szerzett néhány kosarat, de Bihari Máté két találatával így is 9 pontos hazai előnnyel zárult az első negyed (19-10).

A második játékrészben Bihari folytatta a sorozatát, és hat további pontot jegyzett, így összesen 10 egymás utáni hazai pont fűződött az ő nevéhez. Bíró Bence büntetőivel, és a remekül játszó Wehner kosaraival a periódus háromnegyedénél már 21 ponttal is vezetett a hazai csapat (38-17), sőt Baross kosara után már 22 is volt a különbség (43-21). A félidei szünet előtt még egy vendég kosár született, de így is nem várt mértékű hazai előnyt könyvelhettünk el (43-23). Különösen a vendégek oldalán álló 23 pont beszédes, az MTK Törökbálint védekezése nagyszerűen működött.

A félidei szünetben a Tornádó Hungary Egyesület ifjú táncos hölgyei kápráztatták el a Törökbálint Sportcentrumba ezúttal is remek hangulatot varázsoló közönséget. A Les Petites Fleurs elnevezésű tánccsoport akrobatikus rock & roll bemutatója után joggal csattant fel a taps. A szünetben a legkisebbek számára ezúttal is volt dobóverseny.

A Bonyhád nem azért bajnoki címvédő, hogy ilyen helyzetben feladja, és nem is tette. Hegedűs és Tömösváry találataival zsinórban hat pontot szereztek, és látótávolságon belülre kerültek (54-43). Utána viszont Bódi és Baross közeli, majd Wehner távoli kosaraival gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés (61-43). A legnagyobb különbség akkor alakult ki, amikor Jakab Péter büntetőivel 74-51 volt az állás, végül 19 ponttal nyerte meg a rangadót a gárda.

A bajnoki címvédő skalpjának megszerzésével az MTK Törökbálint a tabella élén állva várja az alapszakaszból hátralévő két fordulót. Előbb pénteken az igazi Oroszlán(y)barlangban vár fellépés a csapatra. A felsőházi rájátszásba igyekvő, számos A-csoportos múlttal rendelkező játékost, és szerb centert is foglalkoztató OSE Lions, az NB-I/B legnagyobb szurkolótábora segítségével szeretne visszavágni a törökbálinti vereségért. A záró fordulóban pedig Győr következik.

– Büszkeséggel tölt el, hogy legyőztük a regnáló bajnokot! – értékelt Szarvas Gábor vezetőedző. – A védekezésünk az egész mérkőzésen tökéletes volt. A harmadik negyed elején volt kisebb megakadásunk támadásban, amikor a Bonyhád vissza tudott jönni a meccsbe, de az aktív rotációnkkal felőröltük fizikálisan az ellenfelet.  A védekezésünk fővezére Wehner Zoltán volt, aki szó szerint „lenullázta” az ellenfél legjobb dobóját, emellett a lepattanó párharcot is magasan nyertük. Gratulálok az egész csapatnak, nagyszerűen játszottak!

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!