Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Egyiknek sem sikerült(VIDEÓ)

Publikálva: 2014.11.30 Frissítve: 2014.12.02 Röplabda

Az MTK Budapest juniorcsapata is kikapott korosztályos ellenfelétől az MCM-Diamant Kaposvár otthonában, és a felnőttek is hasonló különbségű vereséget szenvedtek.

Vagyis a visszavágó sem sikerült. Pedig meg volt rá az esély, hiszen az alapszakasz első körében mindkét csapat 12-12 pontot gyűjtött, ráadásul Oláh János már nem a somogyi együttest, hanem a Szél Márta vezetette fővárosiakat segítette tanácsaival. Ezúttal hiába.

A hazaiak kezdték jobban az első szettet, 4-2 után viszont átvette az irányítást, majd a vezetést is az MTK Budapest. A vendégek pontosabban játszottak, egészen 14-18-ig. Ezután jó nyitásokkal és hatásos támadásokkal zárkózott a Diamant, Horváth Alexandra pontjával pedig sikerült újra átvenni a vezetést, majd megnyerni a játszmát. (25-22)

A második etepban a vendégek nyitották jobban, 0-4 után azonban magához tértek Mészáros Péter tanítványai. Lutter Eszterék nem igazán tudtak taktikázni. Bár védekezésben mindkét fél extrát hozott, szép egyéni megoldásokkal folyamatosan növelte előnyét a Kaposvár és végül simán húzta be a második játszmát.   (25-14)

A harmadik és egyben utolsó játékrész szorosan indult, majd a hazaiak ismét elhúztak. A szett utolsó harmadában 16-9-et mutatott az eredményjelző, s bár az MTK Budapest mindent megpróbált, a Diamant együttesében mindig volt valaki, aki a legjobbkor szerzett pontot. Valaki, aki eldöntötte a szettet, és a mérkőzést is. (25-19)

MCM-Diamant Kaposvári Egyetem – MTK Budapest 3-0 (25-22,25-14, 25-19)

MCM-Diamant Kaposvár: Rák 11, Szívós I. 4, Szombathelyi K 16, Horváth A. 15, Harmath 13, Jenei 2. Csere: Fáth (libero), Pintér Zs. Vezetőedző: Mészáros Péter

MTK Budapest: Bleicher N. 3, Chován 3, Horváth V. 5, Lutter E. 10, Hackl 10, Bleicher R. 6. Csere: Tímár (libero), Szalma 3, Molnár A. 1, Szabó L. Vezetőedző: Szél Márta

A mérkőzés után Lutter Eszter így értékelte az MTK Budapest játékát.

Fotó: MCM-Diamant Kaposvári Egyetem

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!