Atlétika
Magyari Zoltán

Egyetemi Világjátékok: Pigniczki Fanni mondta a magyar csapat fogadalomtételén az eskü szövegét

Publikálva: 2023.07.18 Frissítve: 2023.07.18 Ritmikus gimnasztika

Az MTK Budapest ritmikus gimnasztikázója, Pigniczki Fanni mondta a csengtui Egyetemi Világjátékokra készülő magyar csapat fogadalomtételén az eskü szövegét.

Az MTK Budapest ritmikus gimnasztikázója, Pigniczki Fanni a második Egyetemi Világjátékok-szereplésére készül a kínai Csengtuban. Az olimpikon és Világjátékok-érmes kitűnőség korábban Nápolyban már versenyzett az egyetemisták multisportversenyén. A magyar csapat a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Athén termébe szervezett fogadalomtételén ő mondta az eskü szövegét.

– Jólesett a felkérés, amelyre természetesen igent mondtam. Szeretem az ünnepségeket, és amelyek a sporthoz kötődnek, azokat különösen – idézi Pigniczkit a hazai tornaszövetség. – Szép emlékeim vannak az Egyetemi Világjátékokról. Két szeren 2019-ben döntőztem is. Nagy reményekkel megyek Csengtuba, de egyelőre még nem tudom, hogy milyen mezőnyben kell versenyeznem.

Pigniczki Fanni számára az idei fő verseny a spanyolországi olimpiai kvalifikációs világbajnokság lesz, ám addig több megméretésen is részt vesz.

A Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) 1959-ben rendezte meg az első Egyetemi Világjátékokat – korábbi nevén Universiadét –, melyen akkor még csak 985 sportoló vett részt, ez a szám mára megközelíti a 8000-et, mely az olimpia után a legnagyobb soksportos esemény. Az Egyetemi Világjátékokon idén a kínai Csengtuban 161 fős magyar delegáció vesz részt, melyből 113-an versenyzők, akiknek tizenkét sportágban – asztalitenisz, atlétika, evezés, íjászat, judo, kosárlabda, ritmikus gimnasztika, sportlövészet, taekwondo, úszás, vívás, vízilabda – szurkolhatunk július 28. és augusztus 8. között. Huszonöt hazai és négy külföldi felsőoktatási intézményből indulnak egyetemistáink. Magyarország a nyári Egyetemi Világjátékokról összesen 116 arany-, 93 ezüst- és 111 bronzérmet hozhatott haza.

(Forrás: MATSZ, Fotó: MEFS)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!