Kézilabda
Farkas Johanna

Egyenlő erők küzdelme

Publikálva: 2020.02.20 Frissítve: 2020.02.19 Kézilabda

A K&H liga 17. fordulójában a Dunaújvárosi Kohász ideiglenes otthonába látogatunk.

Igazi rangadó vár női kézilabdacsapatunkra péntek este: az a Dunaújváros lesz az ellenfelünk, amely – Golovin Vlagyimir tanítványaihoz hasonlóan – 16 pontot gyűjtött eddig a bajnokságban, ám jobb gólkülönbségének köszönhetően épp megelőzi a mieinket. A két együttes őszi összecsapása 27-27-es döntetlennel ért véget az Elektromos-csarnokban, és ezúttal is szoros meccsre van kilátás.

A legutóbbi fordulóban György László tanítványai az FTC-Rail Cargo Hungaria ellen szenvedtek 30-24-es vereséget, Szöllősi-Zácsik Szandráék pedig az Érdet győzték le – a szezon eddigi leggólgazdagabb meccsén – 40-35-re.

A Kohász legeredményesebb játékosa a 17 mérkőzésen 97 találatot jegyző Szekerczés Luca, míg nálunk a 18/117-es mutatóval büszkélkedő Tóth Eszter a házi gólkirály.

Remélem, ott folytatjuk, ahol az Érd ellen abbahagytuk, persze idegenben nehezebb dolgunk lesz. Két azonos erejű csapat találkozik, nem véletlenül rangadó: aki itt győz, az jó eséllyel a hetedik helyen végez majd, persze még sok meccs van hátra – vélekedett vezetőedzőnk, Golovin Vlagyimir.

A pénteki mérkőzésen Hargitai Gábor és Markó Gábor fújja a sípot, a hivatalos személyek Dravecz Tibor és Szalai István lesznek.

2020. február 21. 18:00 Dunaújvárosi Kohász KA–MTK Budapest (K&H liga 17. forduló); Szekszárdi Sportközpont (7100 Szekszárd, Keselyűsi út 3.)



Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!