Atlétika
Szentgyörgyi Zita

Esport: DVTK-játékos győzelmével zárult a 4. K&H FIFA e-kupa (GALÉRIA)

Publikálva: 2021.10.10 Frissítve: 2021.10.10 eSport

Kleine Péter, a DVTK esportolója bizonyult a legjobbnak az ország első FIFA 22 versenyén az MTK Budapest Esport Arénában

Közel 40 hazai játékos kezdte meg a virtuális mérkőzéseket október 9-én, szombaton délben az Új Hidegkuti Nándor Stadion Esport Arénájában a K&H FIFA22 1v1 e-kupán. Az ország első, FIFA22 játékszoftveren megrendezett versenyén számos meghívott esport szervezet képviseltette magát, így többek között a Lenovo Legion Honvéd Honvéd Esport Akadémia, az eSport Szombathely, a TrollFoci–Hálószaggató Esport, a Puskás Akadémia, a Veszprém Futsal Esport, a DVTK e-sport, a Grosics Alapítvány E-Sport, a Hajdúnánás FK - Goolasso, a ZTE FC Esport, az Illés Akadémia Spirit és az MTK Budapest Esport játékosai is megküzdöttek az értékes nyereményekért.

Az versenyzők nyolc csoportban kezdték meg szereplésüket, majd a továbbjutó legjobb tizenhat, egyenes kieséses szakaszban mérte össze tudását. Az esemény izgalmai a döntő mérkőzésen tetőztek, ahol végletekig kiélezett küzdelemben aranygólos lebonyolításra került sor. A finálé mindent eldöntő lezárásában Horváth Gábor harcolt ki büntetőt, mellyel eldőlni látszott a bajnoki cím sorsa. Kleine Péter azonban higgadtan hárított, majd kihasználva ellenfele kizökkenését egyből kontratámadásba kezdett, amit sikerült gólra váltania, így az érzelmi hullámvasút után a DVTK játékosa ünnepelhetett.

Az első három helyezett összesen 225.000 forint értékű Konzolvilág vásárlási utalvánnyal lett gazdagabb:

  1. hely: Kleine Péter (DVTK e-sport) – 100.000.- Ft

  2. hely: Horváth Gábor – 75.000.- Ft

  3. hely: Pavlovics Márk (eSport Szombathely) – 50.000.- Ft

A Trendency Zrt. jóvoltából a csoportkörből továbbjutó játékosok sem mentek haza üres kézzel, hiszen a kieséses szakasz versenyzőinek fejenként 12.000.- forint értékű PSN feltöltőkártya ütötte a markát. 

A K&H Csoport támogatásával létrejövő rendezvényen a látogatók nemcsak kedvenceikért izgulhattak, hanem kipróbálhatták az új FIFA22 játékot, illetve az ORFK-OBB közreműködésével közlekedésbiztonsági aktivitásokban (szimulátor, VR) is részt vehettek. 

A verseny online közvetítése visszanézhető az esport3tv Twitch-csatornáján.

További részletekkel az MTK Budapest Esport Facebook-oldalon hamarosan jelentkezünk.

Szakosztályunk támogatója:

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!