Atlétika
Vári Péter

DVTK II - MTK Budapest II 1-2 (1-1)

Publikálva: 2016.11.12 Frissítve: 2016.11.12 Labdarúgás

A Diósgyőr felnőtt keretének támadóit is hatástalanították a fiatalok.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

DVTK II - MTK Budapest II 1-2 (1-1)

Tiszaújvárosi Sportcentrum

Vezette: Sándor Csaba, asszisztensek: Benkő Róbert, Takács Attila.

DVTK II: Bukrán - Bodnár, Mikola, Tucsa, Lőrincz - Szabó II. B., Szalóczy, Szabó I. B., Kitl - Makrai, Griffiths.

Kispad: Konyecsik, Fazekas, Lipták, Gazdag, Timkó, Tóvizi, Ivánka.

Vezetőedző: Sütő Szilárd.

Csere: Bodnár helyett Fazekas (62. perc), Kitl helyett Gazdag (80. perc)

Sárga lap: Tucsa (75. perc)

Gólszerző: Makrai (37. perc)

MTK Budapest II :  Groppioni – Sági, Katona, Széles, Forgács – Szabó, Bayer – Szatmári, Szuhodovszki, Takács K. – Szerencsi

Kispad: Erdei, Lustyik, Kovács, Nuszujev, Hreljics, Tóth-Ilkó, Nagy.

Vezetőedző: Pölöskei Gábor

Csere: Szuhodovszki helyett Kovács (65. perc), Takács K. helyett Lustyik (71. perc), Szerencsi helyett Nagy (89. perc)

Sárga lap: Katona (10. perc), Széles (36. perc)

Gólszerző: Szatmári (14. perc, 74. perc)

Borongós esőben indultak a fiatalok szombat reggel a Lantos Mihály Sporttelepről az aktuális ellenfél, a DVTK II ideiglenes otthonába, Tiszaújvárosba. Érkezéskor sem fogadta őket jobb idő, szürke fellegek, erős szél, és eső nehezítette a játékosok dolgát, ennek eredményeként pedig a pálya is felázott, mély, sáros volt.

A körülményeket jobban ismerte fel az MTK Budapest II, a találkozó elejét lényegesen jobban kezdték a kék-fehérek, a nehéz körülmények ellenére is tudtak szép, kombinatív játékot játszani. Ennek a 14. percben meg is lett az eredménye, Forgács bal szélről középre lőtt labdáját Szatmári István tudta a kapu jobb alsó sarkába helyezni, előnybe juttatva csapatát. (0-1)

A félidő hajrájára aztán a hazaiak magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak, azonban Griffiths, a magas erőcsatár nem tudott helyzetbe került, sem párja, Makrai Gábor. A 37. percben aztán pillanatnyi kihagyás történt, és kezet ért a labda a büntetőterületen belül, a játékvezető büntetőt ítélt, a pontrúgást pedig Makrai értékesítette. (1-1)

Félidőben rendeződtek az erőviszonyok, a 60. percig nem történt említésre méltó esemény egyik oldalon sem. Ezt követően felkavarodtak a csapatok, köszönhető ez a hazai oldalon kényszerű, vendég oldalon tervezett cseréknek. Ennek lett eredménye a jobb oldali szöglet, amit követően Katona Mátét rúgták fel, és mivel ez a tizenhatoson belül történt, a játékvezető ismét a büntetőpontra mutatott. Szatmári István pedig értékesítette a 11-est, így ismét előnybe került az MTK Budapest II. (1-2)

A mérkőzés hátralevő részében Groppioni mutatott be komoly védést, lábbal hárított hatalmas ziccert, így az eredmény nem változott.

A találkozót követően Pölöskei Gábor értékelte a nehéz találkozót: – Kimondottan jól játszott a csapat, annak ellenére, hogy a pálya és az időjárás is megnehezítette a dolgunkat. Az első harminc percben többet birtokoltuk a labdát, szépen dolgoztunk, megérdemelten szereztünk vezetést. Aztán érkezett egy rövidzárlat, és buta hibából kiegyenlített a DVTK. A második félidőben ismét jobbak voltunk ellenfelünknél, és megérdemelten szereztük meg a győzelmet, melynek értékét növeli, hogy ellenfelünknél Griffiths és Makrai is játszott, őket remekül hatástalanítottuk. Összességében értékes három ponttal térhetünk haza.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!