Tenisz
Babos Tímea

Döntetlen a második edzőmeccsen (GALÉRIA)

Publikálva: 2015.09.11 Frissítve: 2015.09.18 Röplabda

Második felkészülési mérkőzését játszotta az MTK Budapest női röplabdacsapata a városmajori Ikercsarnokban. A két vezetőedző mérkőzés előtti megállapodása miatt a négy játszmáig tartó mérkőzés – röplabdában furcsa módon – döntetlen eredménnyel zárult.

MTK Budapest – TEVA Gödöllői RC 2-2 (21-25, 25-18, 19-25, 26-24)

MTK Budapest kerete: Tamara Kmezic 1 (nem játszott) , Szűcs Kinga 2 (csere), Kilyénfalvi Zsófia 4 (csere), Papp Orsolya 5 (kezdett), Benkó Bettina 6 (sérült), Török Kata 7 (kezdett), Hackl Szilvia 8 (sérült), Marija Cicic 9 (csere), Józsa Zsuzsanna 10 (kezdett), Ludmán Réka 11 (csere), Lutter Liza 12 (kezdett), Petőváry Panni 16 (kezdett), Nagy Fanni (liberó) 3 (kezdett)

TEVA Gödöllői RC kerete: Nagy Kitti, Szabó Barbara, Hemmert Kira, Szabó Adrienn, Hornok Nikolett, Czina Kata, Stefanik Orsolya, Kalotai Zsófia, Takács Doroti, Halla Petra, Bánlaki Mária (liberó), Kovács Adél (liberó)

A mérkőzés előtt elkészült a legújabb csapatfotó, melyen már szerepel az MTK Budapest legújabb szerzeménye Tamara Kmezics is.

Jól kezdett az MTK Budapest, de utána magára talált a Gödöllő, nagyon el is húzott Horváth András csapata és pillanatok alatt 3:8-ra vezetett. Az MTK Budapest vezetőedzője azonnal időt kért, ezzel némileg rendeződött csapata játéka, amit a 7:9-es eredmény is jól mutat. 14:16-nál az első játszma legszebb labdamenetét láthatta a közönség. Ez a két-három pontos különbség az első játszmában megmaradt, 19:19-nél ugyan utolérte az MTK Budapest a Gödöllőt, azonban ekkor ismét megrázta magát a vendég, 19:21-re elhúzott és ezt a két pontos különbséget még növelve meg is nyerte az első játszmát (21-25).

A második játszma első két pontját a Gödöllő szerezte, de a hibáikból az MTK Budapest 5:2-re átvette a vezetést. 7:7-nél érte utol először a hazaiakat a Gödöllői csapat, de nem sokáig örülhettek neki, mivel hamarosan ismét a fővárosiak vezettek és el is húztak 13:7-re. Ekkor időt kért Horváth András a gödöllőiek vezetőedzője, de ez sem segített sokat csapatának, mivel még növelte is előnyét az MTK Budapest. 16:10-es állásnál még egy-egy időkérés volt mindkét oldalon, ami után a két csapat közti különbséget illetően szinte semmi sem változott, némileg ugyan felkapaszkodott a Gödöllő, de a második játszmát – mondhatni főlényesen – az MTK Budapest nyerte (25-18).

A harmadik játszma elején felváltva estek a pontok egészen 3:3-ig, ekkor azonban ellépett a Gödöllő együttese 3:5-re. Ekkor időt kért Hollósy László, de ez sem segített csapatán, mivel tovább növelte előnyét a vidéki csapat és 4-5 pontos előnyét sokáig tartotta. 13:17-nél – időkérés után – szorosabb lett a játszma az MTK Budapest két pontjával. A játszma vége előtt ismét elhúzott a Gödöllő, ekkor újabb időkérés, de ez sem befolyásolta már azt, hogy ezt a játszmát hatpontos különbségét megtartva nyerte meg a gödöllői együttes (19:25).

A negyedik játszma elején rögtön magához ragadta a kezdeményezést a Gödöllő és 2-3 pontos vezetését állandósította egészen 7:9-es mérkőzésállásig. Ezután még tovább növelték előnyüket (7:11), amikor időt kért Hollósy László. Azonban ez sem segített, mert nemsokára már 8:13-as állást mutatott az eredményjelző. Talán ekkor érződtek először a hazai csapaton a fáradtság jelei. 11:15-nél szenzációs labdamenetnek tapsolhatott a közönség, amiről az időkérés alatt volt idő eszmét cserélni. Kicsit közelebb került ellenfeléhez a hazai csapat, két pontra meg is közelítette ellenfelét, amikor is 20:22-es állásnál időt is kért a gödöllői vezetőedző, de már ez sem segített csapatán. Szenzációs hajrájának köszönhetően átvette a vezetést az MTK Budapest (25:24), sőt a játszma és a mérkőzés utolsó pontja is az MTK Budapest nevéhez fűződik, amivel a hazai csapat meg is nyerte a negyedik játszmát (26:24).

Mivel a mérkőzést az eredeti megállapodás szerint négy játszmáig játszották, így röplabdában igen szokatlan módon döntetlen született.

A mérkőzés végén Nyári Virágot, az MTK Budapest szakosztály-igazgatóját és a két vezetőedzőt kérdeztük a látottakról:

Nyári Virág: – A csapat játéka még nem azt mutatja, amit a bajnoki kezdésnél várunk, de úgy gondolom, hogy ez a fiatal gárda nagyon sokra hivatott. Azt azért tudni kell, hogy fiatal a csapat, kemény alapozáson vannak túl a lányok, egy hónapja edzenek, napi kétszer. Eddig a fizikai felkészítésen volt a hangsúly, most pedig már a gyorsító edzések következnek, amivel az igazi csapatjáték kialakítható lesz. Nagyon bizakodó vagyok. Rutintalanok, sok helyről jöttek, igazi csapattá formálásukhoz rengeteg munkára van még szükség. Laci és Máté (Hollósy László, vezetőedző és Leiszt Máté, másodedző. A szerk.) rengeteget dolgoznak, biztos vagyok benne, hogy meg lesz az eredménye.

Hollósy László (MTK Budapest): – Még csak a felkészülés közepén vagyunk, ez azért meglátszik a játékunkon, eléggé fáradtak a lányok, hamarabb elvesztik a koncentrációjukat. Végre azért kaptam pozitív visszajelzést is, látszik annak a csírája, amit szeretnénk játszani. Két sérültünk van, a szerb lány pedig még nem bevethető, velük még erősebbek leszünk. A mérkőzés arra is jó volt, hogy megmutassa nekem, hogy kire tudok számítani a bajnokságban. Küzdöttek a lányok, láttam már olyan dolgokat, amiket gyakorlunk, nyilván azért ennél még sokkal gyorsabban kell röplabdázni támadásban és a nyitás fogadásokra is jobban kell figyelnünk, ami eléggé hektikusra sikerült. Erre a játékra azért már lehet építkezni. Jól szolgálta a mérkőzés a felkészülésünket, a Gödöllő tökéletes ellenfélnek bizonyult. Papp Orsi és a liberónk, Nagy Fanni is kiválóan játszott, de mindenki hozzátette a magáét a mérkőzéshez. Jó az irány, de még nagyon sokat kell dolgoznunk. A következő edzőmérkőzésünket jövő héten, csütörtökön Gödöllőn játsszuk.

Horváth András (TEVA Gödöllői RC): – Nagyon messze vagyunk még attól, hogy mérkőzést játsszunk, bizonyos dolgokat próbáltunk gyakorolni, amit elkezdtünk, de ez még nem az, ami a célunk. Nem volt lényeges az eredmény, megnéztük, hogy hol tartunk, ki mit tud jelenleg.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!