Tenisz
Kincses Kolos

A horvátokkal és az ausztrálokkal kerültünk egy csoportba

Publikálva: 2020.03.13 Frissítve: 2020.03.13 Tenisz

Londonban megtartották a teniszezők Davis-kupájának sorsolását. A magyar csapat a 2018-as bajnok horvát és a 28-szoros győztes ausztrál válogatottal került egy trióba.

A Davis-kupa döntőjébe bejutott 18 csapatot hat, egyenként három válogatottat tartalmazó csoportba sorsolták. A kalapokat a Davis-kupa aktuális nemzeti rangsora alapján állították össze: ezen a mieink – akik a rangsor 4. helyén álló Belgiumot legyőzve jutottak be a madridi fináléba – a 23. helyet foglalják el, a döntő mezőnyéből egyedül Ecuadort (24.) megelőzve. 

A mieink az első kalapból a 2005-ben és 2018-ban győztes Horvátországot kapták, a másodikból pedig a 28 sikerrel az örökranglista második helyén álló, de az újabb elsőségre 2003 óta eddig hiába váró Ausztrália lett az ellenfelük.

– Lehetne rosszabb is – kezdte értékelését az MTI érdeklődésére Köves Gábor. – Klassz lenne, ha a horvátok ugyanazzal a csapattal állnának ki, mint tavaly, ezzel együtt minden csapat erős, meglátjuk, hogy kiket neveznek Madridba. Mi örülünk, hogy ott lehetünk, és úgy érzem, nem panaszkodhatunk a sorsolásra.

A csoportokon belül mindegyik csapat játszik a másik kettő ellen – két egyes mérkőzés után egy párost, egy nap alatt. A csoportelsők és a két legjobb második jut be a negyeddöntőbe, onnan a hagyományos egyenes kieséses formulát követi a torna.

A sorsoláson az is kiderült, hogy a D-csoport győztese az E jelű elsőjét kapja, vagyis a mieink csoportját megnyerő gárda az Egyesült Államok, Olaszország, Kolumbia hármas legjobbja ellen folytatja.

A negyeddöntő négy továbbjutója az elődöntős szereplés mellett kiharcolja a következő évi tornán való részvétel jogát is.

A finálét 2020. november 23. és 29. között rendezik meg Madridban.

Az 5–18. helyen végző válogatottak, valamint a világcsoport selejtezőjének nyertes 12 csapata közül kerül ki a 2021-es döntő két szabadkártyás résztvevője, majd a fennmaradó 24 válogatottat összesorsolják egy újabb playoffra, immár a 2021-es torna fináléjáért.

A DAVIS-KUPA DÖNTŐJÉNEK CSOPORTBEOSZTÁSA
A-CSOPORT
Spanyolország
Oroszország
Ecuador

B-CSOPORT
Kanada
Kazahsztán
Svédország

C-CSOPORT
Franciaország
Nagy-Britannia
Csehország

D-CSOPORT
Horvátország
Ausztrália
Magyarország

E-CSOPORT
Egyesült Államok
Olaszország
Kolumbia

F-CSOPORT
Szerbia
Németország
Ausztria

A horvátokkal és az ausztrálokkal kerültünk egy csoportba

Forrás: Nemzeti Sport

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!